Dziwny problem

Pytania, sugestie i propozycje zmian na forum.
ODPOWIEDZ
borg
SuperTechTawerniak
SuperTechTawerniak
Numer GG: 115125
Kontakt:

Post autor: borg »

Problemy z logowaniem to nie nasza sprawka - niedługo będą nas winić za koklusz, grad i pożary lasów :D

phpBB ma dosyć często problemy z logowaniem... tylko nie pamiętam już czemu... Zazwyczaj pomaga wyczyszczenie ciasteczek.
Heimdall
Bosman
Bosman

Post autor: Heimdall »

Z wyczyszczeniem ciasteczek to ja miałem coś dziwnego. Co prawda pomagało, ale tylko jeśli wyczyściłem je na stronie logowania. Jeśli zrobiłbym to przed wejściem do logowania, nadal bym miał problemy.
Ale ja, żeby nie ryzykować, loguję się sprawdzonym sposobem. Wchodzę na jakiś temat, daję <odpowiedz>, strona wymaga logowania, loguję się i piszę lub wychodzę do strony głownej.
...
Deep
Chorąży
Chorąży

Post autor: Deep »

Próbowałem przeczyszczać ale wiele to nie dało. Dalej nie chce się logować... i w dodatki dalej Tawerna wolno chodzi...
.
Awatar użytkownika
BAZYL
Zły Tawerniak
Zły Tawerniak
Numer GG: 3135921
Kontakt:

Post autor: BAZYL »

Teraz Tawerna działa w miarę sprawnie - wszystkie przestoje są spowodowane bardzo dużą liczbą wejść na stronę, pracami nad TRPG v.2.0 (które stopniowo możecie już obserwować) no i przenosinami na kolejny (oby tym razem wystarczajaco mocny) serwer.

W zwiazku z powyższym upraszam o nie pisanie o wolnym działaniu strony. Wiemy o tym i robimy co możemy, aby to poprawić.
Pierwszy Admirał Niezwyciężonej Floty Rybackiej Najjaśniejszego Pana, Postrach Mórz i Oceanów, Wody Stojącej i Płynącej...
Deep
Chorąży
Chorąży

Dalej problemy z logowaniem są nawet jeśli czyszcze ciasteczka.

@Baziu: Heh, zauważyłem pewną dziwna sprawę. Jak zaloguje się to tawerna jakoś przyspiesza i nie mam problemów ze stroną :D
.
Awatar użytkownika
BAZYL
Zły Tawerniak
Zły Tawerniak
Numer GG: 3135921
Kontakt:

Post autor: BAZYL »

Hmm... Mośliwe, że jak się połączysz z serwerem, to jesteś jakoś uprzywilejowany w kolejce połączeń. Jak skończymy prace, to wszystko będzie działało płynnie.
Pierwszy Admirał Niezwyciężonej Floty Rybackiej Najjaśniejszego Pana, Postrach Mórz i Oceanów, Wody Stojącej i Płynącej...
Deep
Chorąży
Chorąży

Przy pisaniu posta wyskoczyło mi cos takiego:

Ran into problems sending Mail. Response: 553 sorry, that domain isn't in my list of allowed rcpthosts (#5.7.1)

DEBUG MODE

Line : 165
File : smtp.php

Nie wiem czy to wina phpBB czy czegos innego alu utrudnia udzielanie się na forum
.
Heimdall
Bosman
Bosman

Nie przejmuj się. Po takim czymś post i tak zostaje wysłany, coć wielu forumowiczów wysyła go jeszcze raz i potem można zauważyć kilka identycznych postów pod rząd.

A wczoraj wieczorem forum w ogóle nie chodziło, a na stronie można było przeczytać tylko ostatni numer Tawerny. Czyżby znowu jakieś problemy z serwerem?
...
Deep
Chorąży
Chorąży

Wczoraj od 23 były prace remontowe. Było ogłoszenie na TRPG ;]
.
Force
Bosman
Bosman
Numer GG: 0

Post autor: Force »

Warning: mysql_query(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in E:\wamp\www\trpg\forum\db\mysql.php on line 55
phpBB : Critical Error

Could not connect to the database
To nie wzbudziło we mnie radości :D Co to?
Polska Partia Piwa - Sekcja Paladynów Żubra
Obrazek
Obrazek
Heimdall
Bosman
Bosman

To ten błąd z wczorajszego wieczoru, nie?

Mi też się to nie spodobało, ale i tak wolę, żeby cos takiego mi sie pojawiło niż BLE (Bandwith...) na kilka dni ;).
...
borg
SuperTechTawerniak
SuperTechTawerniak
Kontakt:

Czyżby nikt nie czytał newsów na TRPG? Nawet tych w ramkach?

Ogłoszenie wisiało wczoraj:
Prace administracyjne
Tawerna RPG po raz kolejny przeprowadza się na nowy serwer. Dlatego dziś po godzinie 23 mogą wystąpić przejściowe problemy z dostępnocią stronki. W ciągu następnej doby wszystko powinno wrócić do normy.
Za utrudnienia przepraszamy!
Prace rozpoczęły się dokładnie o 23-ciej, a zakończyły koło 4-tej nad ranem (i tak spać mi się nie ciało). Strona została przeniesiona, domeny przepięte i jak widać od rana już działa :)
Heimdall
Bosman
Bosman

borg pisze:Czyżby nikt nie czytał newsów na TRPG? Nawet tych w ramkach?
Czytał, czytał... Tylko że akurat tak się złożyło, że na stronę wczoraj nie wchodziłem przed 23.00...

borg pisze:Prace rozpoczęły się dokładnie o 23-ciej, a zakończyły koło 4-tej nad ranem
Dobrze, że nie czekałem :P .
...
Phoven
Bosman
Bosman

Post autor: Phoven »

Houston mamy problem!

Mianowicie nie mogę ja we własnej skromnej osobie załadować awatara swego... Gdyż pojawia sie takowy napis:
Warning: move_uploaded_file(./images/avatars/208519419545a1374e3e55e.gif) [function.move-uploaded-file]: failed to open stream: Permission denied in /srv/www/vhosts/tawerna.rpg.pl/httpdocs/forum/includes/usercp_avatar.php on line 288

Warning: move_uploaded_file() [function.move-uploaded-file]: Unable to move '/tmp/phpglxsdd' to './images/avatars/208519419545a1374e3e55e.gif' in /srv/www/vhosts/tawerna.rpg.pl/httpdocs/forum/includes/usercp_avatar.php on line 288

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /srv/www/vhosts/tawerna.rpg.pl/httpdocs/forum/includes/usercp_avatar.php:288) in /srv/www/vhosts/tawerna.rpg.pl/httpdocs/forum/includes/page_header.php on line 483

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /srv/www/vhosts/tawerna.rpg.pl/httpdocs/forum/includes/usercp_avatar.php:288) in /srv/www/vhosts/tawerna.rpg.pl/httpdocs/forum/includes/page_header.php on line 485

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /srv/www/vhosts/tawerna.rpg.pl/httpdocs/forum/includes/usercp_avatar.php:288) in /srv/www/vhosts/tawerna.rpg.pl/httpdocs/forum/includes/page_header.php on line 486
Prosilbym o naprawe tej niedogodnosci ^^
borg
SuperTechTawerniak
SuperTechTawerniak
Kontakt:

Skorygowane :)
Deep
Chorąży
Chorąży

No teraz to juz w ogóle taka magia mi się zrobiła na forum, że przez 5 sekund oddychać ni mogłem. Wchodzę sobię na forum, stwierdziłem, że zaloguję się przez odpowiedź, bo z tym paskiem na dole róznie bywa. Wchodze więc w pierszy lepszy temat, klikam odpowiedź i nie zgadniecie co się stało :D
Wyrzucilo mnie na główną stronę i zalogowało samo :D
Nie wiem co to ale mi się spodobało.
.
Heimdall
Bosman
Bosman

najpierw coś takiego:
Not Found
The requested document was not found on this server.
a po chwili:
Proszę się upewnić, że oba katalogi install/ i contrib/ zostanš usunięte
I dlaczego pokazują mi się jakieś dziwne krzaki zamiast polskich liter?

EDIT:
Krzaków już nie ma, wszystko w normie, ale wciąż mnie zastanawia dlaczego były i dlaczego takie dziwne komunikaty się pojawiały?
...
ODPOWIEDZ