Nasze Avatary...

O tawerniakach, forumowiczach i innych. Ogólnie z kamerą wśród zwierząt.
ODPOWIEDZ
dsadfga_atadf_a
Mat
Mat
Kontakt:

Post autor: dsadfga_atadf_a »

ale mad.. ta lezka ma wyplywac z oka :-) mam nadzieje ze o to chodzi. bo to b. wazne :-)
Runiq
Bombardier
Bombardier

Post autor: Runiq »

Nieco "ulepszyłem" oczko. Oto jak wyszło:

Obrazek

A oto Bob-satanista po spotkaniu z Qinurem by Runiq (za pierwszym razem kiepsko widać, bo poniosły mnie sadystyczne zapedy, ale gdy sie dłuzej popatrzy, to duzo widać):

Obrazek
MAd Phantom
Arcymod Tawerniany
Arcymod Tawerniany

Post autor: MAd Phantom »

Oto i łezka:
Obrazek

wygląda bardzo realistycznie, czyli nie tak "okąglutko" i wielgachno jak na filmach czy bajkach, ale prawie jak "prawdziwa" (a taką chciałeś)
Khazar
Mat
Mat
Kontakt:

Post autor: Khazar »

Fajne, bardzo fajne przeróbki. A ja zrobiłem przeróbkę przeróbki o. Rydzyka w wersji MAda. Troszkę ilepszyłem twojego Agenta. Tak wygląda Agent Rydzyx na sekundę przez skasowaniem:

Obrazek
Obrazek
Eperogenay
Majtek
Majtek
Numer GG: 3206842
Kontakt:

Post autor: Eperogenay »

A kto pomoże mi dostosować te aviki do forum??

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Ciekawy jestem czy da radę z nimi zrobić coś żeby można było mieć je na Aviku na tym forum :D Jak wy myślicie? Ja zmniejszyłem już raz je ale objętość nadal była za duża. Dlatego dałem sobie spokój. Może ktoś mi pomoże? Dobra od razu mówię że to nie podpucha tylko chcę sie dowiedzieć czy to wykonalne :twisted:
Obrazek kIEpski musi odejść!

"...and those who are prideful and refuse to bow down shall be laid low and made unto dust." - Book of Origin

"You know, you blow up one sun and suddenly everyone expects you to walk on water."
Khazar
Mat
Mat
Kontakt:

Ja swojego Rajah'ę też musiałem przyciąć. Ale jego musiałem raczej tylko trochę na wysokość. A co z nimi zrobić? Hmm... Może jednak jakoś się da je przyciąć (bo rozumiem, że najważniejsze to to, żeby została cała głowa).
Obrazek
dsadfga_atadf_a
Mat
Mat
Kontakt:

no mad calkiem calkiem .. Tylko ze inaczej to sobie wyobrazilem ze oko bedzie b. szkliste, bedzie sie w nim krecila lza, a 2 lza bedzie splywac. rozumeisz o co mi chodzi?
MAd Phantom
Arcymod Tawerniany
Arcymod Tawerniany

Khazar - gdyby pęknięcia były bardziej realistyczne to byłoby to ulepszenie.... ale zrobione w paintcie kreski (za grube i zbyt jednolite) realistyczne być nie mogą... (pozatym zamazały pięknie wykończone i dopracowane oxy ;-P)

Ale o co chodzi z tymi obrazkami? dostosować ich wymiary i objętość by pasowały, czy też przerobić by nie "odstawały"?

Dsa...cośtam - przyjżyj się - druga łza już tam jest... (subtelna bo miało być realistycznie, nie bajkowo). Szklistość się doda, ale i ona będzie bardzo subtelna...
Khazar
Mat
Mat
Kontakt:

A mi się, MADziu (:P), podoba mój Rydzyk. Jak dla mnie jest fajny.
A oto przycięty jeden z powyższych avików:

Obrazek

Jak się nie podoba, to trudno :P.
Obrazek
Zguba
Pomywacz
Numer GG: 1222286

Post autor: Zguba »

Nie trzeba było przycinać, wystarczyło zmienić wielkość :p
MAd Phantom
Arcymod Tawerniany
Arcymod Tawerniany

A mi sie nie podoba Khaziu ;-P

A obrazek - wystarczy zmienić rozdzielczość i może jakość, tudzież zarzucić kompresje (te dwa ostatnie jeśli za wiele zajmują co akurat się rzadko zdarza i bynajmniej nie tutaj ;-P)

Obrazek Obrazek Obrazek

Czasami przy BARDZO subtelnych\delikatnych grafikach (jak np. MP na moim aviku) zmniejszanie\powiększanie nie jest proste i wymaga recznej obróbki (zbytnia utrata szczegółów\efektów itp.), ale tu nie było problemów
Khazar
Mat
Mat
Kontakt:

O ludzie, widziałem ufola! I nawet mu zrobiłem zdjęcie :D:

Obrazek
Obrazek
LukaS
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

Post autor: LukaS »

Może mi ktoś powiedzieć dlaczego nie widze w tym temacie ŻADNYCH obrazków
HELP ME!!
Khazar
Mat
Mat
Kontakt:

To pytanie natury egzystencjalnej :P. A tak na serio: może po prostu jakiś błąd na łączu. Zresetuj kompa i tyle. A jak nie pomoże, to go wyłącz, odłącz od neta (znaczy kabelek), włącza parę razy, znów wsadź wtyczkę i powinno być ok. A jak i to nie pomoże, to już nie wiem. Może masz wirusa albo robaka.
Obrazek
dsadfga_atadf_a
Mat
Mat
Kontakt:

no mad widze ze tam jest ale zeby to nachodzilo na oko a nie tylko w kanaliku bylo. Heh.. wiem ze mam wygorowane prosby jak nikt inny na forum :wink: nie jestes zly co?
MAd Phantom
Arcymod Tawerniany
Arcymod Tawerniany

LukaS: Taaak... narysuj pentagram, zatańcz w koło, zrób magiczny wywar z Kwiatu Paproci, Uszu Żaby i Jelita Robaka, wypij duszkiem, wylej na monitor wiadro wody święconej... nawet jeśli nie pomoże to przynajmniej bedzie fajnie ;-P

Albo spróbuj wyłączy Firewall'a, użyć innej przegladarki, zwiększyć swobodę ciasteczek i zmniejszyć prywatność....

dsa... - doda się trochę szklistości i będzie OK

A oto ocko (Najbardziej wymagający był Khazar... i jego wymagania zrealizowałem w 200% ;-P ) :
Obrazek

w kąciku perli się (zwróć uwagę na jej 3D) nowa łza, a stara płyniepo policzku (przez co - rzecz logiczna - jest bardziej płaska), a cąłe oczko zamglone, lekko szkliste i bardziej 3D niż było ;-D
dsadfga_atadf_a
Mat
Mat
Kontakt:

eee... nie wydaje ci sie ze troche za bardzo teczowka jest zaslonieta? myslalem tak o 1/3 oka zaslonieca i badziej przeźroczyste..
ODPOWIEDZ