Nasze Avatary...

O tawerniakach, forumowiczach i innych. Ogólnie z kamerą wśród zwierząt.
Perzyn
Bosman
Bosman
Numer GG: 6094143
Kontakt:

Re: Nasze Avatary...

Post autor: Perzyn »

A ja tam nie mam problemu z Avatarami - o ile nie trafi mnie jakaś nagła pasja/obsesja to mam dyżurny avatar Lokiego i to mi starcza do szczęścia.

A tak przy okazji Azrael - widzę, że ty też oko z anime. Choć obawiam się, że moje jest "mocniejsze". A w każdym razie wedle wszelkiego prawdopodobieństwa Lucy nie miałaby specjalnych szans w spotkaniu z Lelouchem.
Azrael
Bosman
Bosman
Numer GG: 0
Lokalizacja: Nie chcesz wiedzieć... naprawdę nie chcesz wiedzieć...

Post autor: Azrael »

:D Już pisałem o tych oczach w temacie "Manga&Anime". (Buss też ma oko z anime)
A tak przy okazji Azrael - widzę, że ty też oko z anime. Choć obawiam się, że moje jest "mocniejsze". A w każdym razie wedle wszelkiego prawdopodobieństwa Lucy nie miałaby specjalnych szans w spotkaniu z Lelouchem
Nie wiem kto to Lelouch, ale jestem pewien iż nie jest taki seksi jak Lucy. ;P
Grupa Nieszanowania Praw Ludzkich oraz Wspierania Bratniej Nienawiści na Tawernie

Azrael (Śmierć Wszechświatów) jest ich władcą. Wszystkie inne Śmierci są zależne od niego.
WinterWolf
Tawerniana Wilczyca
Tawerniana Wilczyca
Kontakt:

Post autor: WinterWolf »

@Azrael: nie musi być seksi :D Powiem tylko, że avatar Perzyna i jego podpis (ten w kolorze czerwonym) stanowią razem swoisty żart nawiązujący do anime Code Geass. Podobne słowa wypowiedział wspomniany Lelouch. Żołnierze, którzy chcieli go zabić na te słowa zastrzelili się ^^'. Lewe oko Lulu ma dar przekonywania :P

Co do olśnień i pomysłów na avki to jak widać preferuję stałość (niemal bezwzględną). Znalazłam coś co mi się spodobało (i kolory i forma). Obrazek znalazłam przypadkowo i to w dwóch wersjach kolorystyczno-tematycznych. Jeśli traktować avka jako coś w rodzaju oblicza forumowicza to zmieniając avatara należałoby trzymać się jakiejś konwencji... Deep, LOD, Tori, Obelix, Ravandil, Perzyn i Craw, Heimdall, Mekow, BlindKitty, Falka oraz fds mają avki, które mi zapadły w pamięć najbardziej. Jeszcze Alucard, P.Kot.L, MAd Phantom, kajtek Raulin, Mr.Zeth i Asthner straszą na forum czymś charakterystycznym. Poza tym reszta ciągle zmienia avatary i idzie się pogubić...
Obrazek
Proszę, wypełnij -> Ankieta
MAd Phantom
Arcymod Tawerniany
Arcymod Tawerniany

Post autor: MAd Phantom »

Perzyn pisze:A tak przy okazji Azrael - widzę, że ty też oko z anime. Choć obawiam się, że moje jest "mocniejsze". A w każdym razie wedle wszelkiego prawdopodobieństwa Lucy nie miałaby specjalnych szans w spotkaniu z Lelouchem.
Z tego co czytam to coś ma tylko 270m zasięgu - to zaledwie około 10% zasięgu wektorów Lucy (11 tom mangi bodaj) ;p

Co zaś się tyczy avików - Be LAZY ma jeszcze niezmiennego i to chyba nawet bardziej niż ja... swoją drogą od jakiegoś czasu zbieram się już do kosmetycznego retuszu pana jamnika ;p Inna sprawa, że mnie chyba łatwiej rozpoznać po kolorze ;p
WinterWolf
Tawerniana Wilczyca
Tawerniana Wilczyca
Kontakt:

Rzeczonej Lucy nie znam więc nie mogę się wypowiedzieć odnośnie jej mocy/możliwości etc.

No tak... Zawsze o kimś zapomnę przy wymienianiu avów XD
A co do Twojego koloru to on bije po oczach już z daleka :D Czasem jednak, gdy nie popatrzy się na ava można pomylić wypowiedź z wypowiedzią Ouz :P
Obrazek
Azrael
Bosman
Bosman

Lucy (tak w uproszczeniu, niech mnie fani Anime nie gryzą) naokoło dwóch metrów od siebie włada bardzo potężną i szybką telekinezą - może nawet przecinać przedmioty, albo rozrywać ludzi na kawałki.*

No i jest... sexi! :mrgreen:
Z tego co czytam to coś ma tylko 270m zasięgu - to zaledwie około 10% zasięgu wektorów Lucy
Wektory Lucy mają tylko 2m. zasięgu. :?
Grupa Nieszanowania Praw Ludzkich oraz Wspierania Bratniej Nienawiści na Tawernie

Azrael (Śmierć Wszechświatów) jest ich władcą. Wszystkie inne Śmierci są zależne od niego.
MAd Phantom
Arcymod Tawerniany
Arcymod Tawerniany

Post autor: MAd Phantom »

Azrael pisze: Wektory Lucy mają tylko 2m. zasięgu. :?

Tylko w anime ;p W mandze pod koniec (czyli trochę po timeskipie) idą na 5m, a potem na około 2-3km... ale koniec offtopu ;p
Szasza
Bombardier
Bombardier
Numer GG: 10499479

Post autor: Szasza »

Ten avatar stanow ipokraczną pamiątkę moich pierwszych eksperymentów z GIMPem :smile:
Nie wiem czemu, ale ma swój urok.
Obrazek
Perzyn
Bosman
Bosman
Numer GG: 6094143
Kontakt:

Post autor: Perzyn »

Hey look who's back!

Tak, tak drodzy państwo, wracam na łono rodziny (Craw, bliźniak wrócił :D). Pomimo, że do końca Code Geass zostały jeszcze trzy odcinki i oko niejakiego Lelouch'a jeszcze przez trzy tygodnie byłoby ogólnie aktualne (prywatnie aktualne mogłoby być jeszcze dłuuugo) to mimo wszystko uznałem, że co Loki to Loki i trzeba wrócić do chlubnych tradycji Nordyckiej Zielonej Lewicy, którą w końcu pomagałem zakładać. No i jak się wygrało konkurs na najlepszego avatara to żal go na zawsze zmieniać XD.
Craw
Bosman
Bosman
Numer GG: 5454998

Post autor: Craw »

I to rozumiem :)
Craw
Bosman
Bosman

Troche ostatnio sie bawilem w programie graficznym i zmodyfikowalem swojego awatara. Co myslicie o tej wersji?
Deep
Chorąży
Chorąży

Post autor: Deep »

Hmm.. no nie prezentuje się najgorzej. Przyzwyczaiłem isę jednak do Kłamcy na białym tle :P
No i nie widać za dobrze co on tam w tej łapie trzyma (tej na którą piórka spadają)
.
Craw
Bosman
Bosman

Dlatego zastanawiam sie czy w ogole nie usunac tego lancuszka.
WinterWolf
Tawerniana Wilczyca
Tawerniana Wilczyca
Kontakt:

Wcześniej też nie było widać co tam jest... Jeśli tobie to odpowiada to zostaw go tak jak jest. Wyszło ciekawie. Choć przyznam, że również się przyzwyczaiłam do białego tła to jednak to jest miła odmiana :D
Obrazek
Deep
Chorąży
Chorąży

Post autor: Deep »

IMHO najlepiej by było jakbyś w ogóle tło wywalił albo całe czarne zrobił.
.
Azrael
Bosman
Bosman

Popieram przedmówcę. Głupio pisać tak dwa słowa, to napiszę jeszcze kilka jak to głupio pisać tak dwa słowa.

Sileas
Pomywacz
Numer GG: 716679
Kontakt:

Post autor: Sileas »

Jak dla mnie, właśnie takie do połowy przycięte tło, a reszta na transparent jest w sam raz, wygląda naprawdę bardzo ładnie :) Co do łańcuszka, nie przyszłoby mi do głowy co to jest - bez niego może rzeczywiście byłoby lepiej.
ODPOWIEDZ