Nasze Avatary...

O tawerniakach, forumowiczach i innych. Ogólnie z kamerą wśród zwierząt.
Perzyn
Bosman
Bosman
Numer GG: 6094143
Kontakt:

Re: Nasze Avatary...

Post autor: Perzyn »

Heimdall ma kultowy avik pod tytułem "Szał Pał", który to jest moim głównym kandydaten do MISS.

I popieram nowy avatar Keyhella, ciekaw jestem tylko czy ustawił go ze względu na Hellsinga czy przez przypadek.
Alucard
Bosman
Bosman
Numer GG: 9149904

Post autor: Alucard »

Nom. Mam podobne pytanie :D
W sumie ktos kto nie czytal mangi ani nie obejrzał uważnie anime nie miał za bardzo jak skojarzyć go z Hellsingiem. Z tego wynika że
-albo mamy człowieka z dobrą intuicją ( wie co dobre)
-albo dzięki Bogu ktos oprocz nas Cherubinku lubi pokręconego łowce wampirów ;)

Tak czy siak avatatr dobry
Mroczna partia zjadaczy sierściuchów
Czerwona Orientalna Prawica
Sihamaah
Bosman
Bosman
Numer GG: 11803348

Post autor: Sihamaah »

Co powiecie na moje nowe dzieło?

Oryginał:
Obrazek
Pierwsza przeróbka (miałem ją dwa miesiące)
Obrazek
Obecna:
Obrazek

Wystartuję chyba z tym ostatnim do konkursu. Skopię Wam tyłki!!
Mów mi Sih :)
Kanał IRC Tawerny RPG: [url=irc://irc.npircs.pl/tawerna-rpg]KLIK![/url]
Link nie działa? Używaj Opery lub zainstaluj Chatzillę, jeśli używasz Firefoxa. PS.[url=irc://quakenet/tawerna-rpg]STARY KANAŁ TUTAJ[/url]
Asthner
Tawerniany Bard
Tawerniany Bard
Numer GG: 4825300

Post autor: Asthner »

To są ostatnie chwile mojego starego awatara, może więc przedstawię go Wam, póki czas.
Sądzę, iż niewielu z Was może pochwalić się noszeniem swojego trzy i pół roku (a nawet dłużej, jeśli liczyć inne fora dyskusyjne). :)
Dobra, oszukuję tu troszeczkę - po kilku miesiącach tutaj odrobinę tego avka podretuszowałem, ale tylko poprawiając tony, kontrasty; słowem: detale. Tak czy siak wychodzą ponad trzy lata. :)

Kogóż on przedstawia... W zasadzie nikogo konkretnego. Istotę o potężnej mocy, po prostu. Może to być bóg Asthner w gniewie. Może być to Popielaty - arcydemon ognia; postać, którą niegdyś na potrzeby kilku sesji wymyśliłem (oryginalnie chyba wcielałem się w niego na forum CD-Action, kiedy jeszcze je moderowałem :P)... A oryginale zaś jest to Arcanis.
(Jeśli komuś się ten art szczególnie spodobał, da się znaleźć obrazek wyraźniejszy wśród wotcowych tapet.)
Zrobiłem go techniką obszerowego podmieniania kolorów, a potem - jak już wspomniałem - manipulacją różnymi parametrami obrazka... Szczerze mówiąc, już nie pamiętam, jak konkretnie ten efekt osiągnąłem. Były to stare czasy... Dobre czasy, kiedy umiałem jeszcze bawić się trochę photoshopami, gimpami i innymi fajnymi pogramikami. :)

Zawsze lubiłem ten obrazek. Ba, uwielbiałem - stąd niezmienność tego avka (no dobra: stąd i z racji tego, że dość długo mnie nie było tutaj :P; ale i tak bym go nie zmieniał...). Pomimo mojej obecnej niechęci do M:tG, flavour text Arcanisa wciąż jest mi bliski, a kartę uważam za dość klimatyczną.

Jednak nawet Arcanisa/Asthnera/Popielatego spotkać musi kiedyś kres... Zgłosiłem avka do konkursu, po czym rozpoczynam poszukiwania nowego. Mam nadzieję, że komuś się choć trochę weteran tego forum spodoba... ;)
Peace was a lie, there was only passion. It gave me power, too much power to comprehend. Thus no victory was possible - only void remained. Yet my chains are broken and through the Force I'm free.
There is something to be learnt about irony here.
Keyhell
Mat
Mat
Numer GG: 9916608

Post autor: Keyhell »

Macie I czlowieka z dobrym gustem I lubiacego mange. Zaczalem niedawno ogladac duzo mangi na kreskowki.fani.pl niestety zatrzymalem sie w hellsingu ze wzgledu na ten burdel w sevenload. Jak tylko to naprawia to obejrze reszte odcinkow claymore, full metal alchemic I hellsinga. Sorka za ogonki(ich brak) ale pisze z palmtopa. Dzieki za dobre oceny. jak mozecie to podeslijcie mi na pw kilka fajnych mang.
Thurs
Mat
Mat
Numer GG: 0

Post autor: Thurs »

Heloł evrybady. Zmieniłem Avka. :)
Ja mogę się co najwyżej zwać "znawcom" fotoshopa, za leniwy jestem na ten program, osobiście preferuję painta, tylko że reklamy jakoś dziwnie mi w nim wychodzą. :lol:
Ravandil
Tawerniany Leśny Duch
Tawerniany Leśny Duch
Numer GG: 1034954

Post autor: Ravandil »

Keyhell pisze:Macie I czlowieka z dobrym gustem I lubiacego mange. Zaczalem niedawno ogladac duzo mangi na kreskowki.fani.pl niestety zatrzymalem sie w hellsingu ze wzgledu na ten burdel w sevenload. Jak tylko to naprawia to obejrze reszte odcinkow claymore, full metal alchemic I hellsinga. Sorka za ogonki(ich brak) ale pisze z palmtopa. Dzieki za dobre oceny. jak mozecie to podeslijcie mi na pw kilka fajnych mang.
Wiesz, jak się myli mangę z anime to trochę to podważa twoje "lubienie" -_-
Thurs pisze:Heloł evrybady. Zmieniłem Avka. :)
Ja mogę się co najwyżej zwać "znawcom" fotoshopa, za leniwy jestem na ten program, osobiście preferuję painta, tylko że reklamy jakoś dziwnie mi w nim wychodzą. :lol:
Zastanawia mnie jeden fakt. Parę osób, które zarejestrowały się stosunkowo niedawno, zmienia avy szybciej, niż przynajmniej mi się w oczy rzucą. I przy okazji więcej razy, niż ja zmieniłem od 13 miesięcy (czyli od początku swojej działalności na forum). Przystopujcie trochę, bo tak naprawdę to tych zmian avatarów nikt nawet nie będzie zauważał...
Nordycka Zielona Lewica

Obrazek
http://www.lastfm.pl/user/Ravandil/

Obrazek
Eglarest
Chorąży
Chorąży
Numer GG: 777575

Post autor: Eglarest »

rav ;) ty to juz swojego avka niezmieniles uhuhuuuuuuu :D a ci co zmieniają wiesz muszą się czymś zajać i mieć oczym pisać ;)

a pozatym Deep twoj avek wciąż mnie rozbraja ;)
Phoven
Bosman
Bosman

Post autor: Phoven »

Ravandil pisze: Wiesz, jak się myli mangę z anime to trochę to podważa twoje "lubienie" -_-
On się cały czas podważa. A konkretniej to podważa swoją reputację zakopując ją pięc stóp pod dnem. :P

A co do wyborów - myśle, ze do pierwszej trójki mają szansę wejsć avki Deepa, Perzyna, Heimdalla, Rava, Ouz i Falki - bo mają albo znaną renomę albo i sympatia do danego usera swoje zrobi ;) Nie wspominając już o tym, że NZL będzie wspierać swoich. :]

Ps. Zgodnie z zapowiedziami mój najpiękniejszejszy avek przeszedł nowy lifting okolicznościowy i mam nadzieje, że pozostane tylko przy tego typu zmianach. :]
Perzyn
Bosman
Bosman
Numer GG: 6094143
Kontakt:

Post autor: Perzyn »

Avatar Phovena - prawie jak logo Google :P Ale mi się taki Śmierć podoba. Bardziej niż jako Mikołaj (może to przez niepasującą czapkę?) Tylko ten lont tak troche wygląda jakby odpalał nie rakietę a Śmiercia....
Keyhell
Mat
Mat
Numer GG: 9916608

Post autor: Keyhell »

Phoven pisze:
Ravandil pisze: Wiesz, jak się myli mangę z anime to trochę to podważa twoje "lubienie" -_-
On się cały czas podważa. A konkretniej to podważa swoją reputację zakopując ją pięc stóp pod dnem. :P
No co! Siedziałem wtedy w samochodzie i pisałem z palmtopa. Jak się pisze posta 20 minut to człowiek robi różne głupoty.
Ravandil
Tawerniany Leśny Duch
Tawerniany Leśny Duch
Numer GG: 1034954

Post autor: Ravandil »

Keyhell pisze:
Phoven pisze:
No co! Siedziałem wtedy w samochodzie i pisałem z palmtopa. Jak się pisze posta 20 minut to człowiek robi różne głupoty.
Na przykład trzy razy zamiast "anime" pisze się "manga" ;) *
Perzyn pisze:Avatar Phovena - prawie jak logo Google :P Ale mi się taki Śmierć podoba. Bardziej niż jako Mikołaj (może to przez niepasującą czapkę?) Tylko ten lont tak troche wygląda jakby odpalał nie rakietę a Śmiercia....
Zdecydowanie, ten lont wygląda trochę szemranie... Wygląda jakby prowadził w dość... "osobiste" zakamarki Śmiercia :P *
Ps. Zgodnie z zapowiedziami mój najpiękniejszejszy avek przeszedł nowy lifting okolicznościowy i mam nadzieje, że pozostane tylko przy tego typu zmianach. :]
Ja jestem za - lepsze to niż bezsensowne zmiany avka co tydzień, albo co dwa :P W każdym razie masz nas jakoś zaskoczyć modyfikacją na Wielkanoc, jakieś królicze uszy albo coś ;)

* Może się czepiam, ale rok się kończy to chyba mi się należy, prawda? ;)
Nordycka Zielona Lewica

Obrazek
http://www.lastfm.pl/user/Ravandil/

Obrazek
WinterWolf
Tawerniana Wilczyca
Tawerniana Wilczyca
Kontakt:

Post autor: WinterWolf »

Esh... Jakbyście Japończykowi powiedzieli słówko "anime" to by nie zrozumiał o co Wam chodzi. Oni o ile pamiętam używają na wszystko określenia manga. Ewentualnie jakiegoś pseudo-angielszczyzmu... Dlatego nie było tu błędu, a Wy się czepiacie. Dziękuję.

W tym roku mój wilk nie doczekał się choinki koło siebie. Nie doczeka się też fajerwerków :P O! Ja jestem za leniwa, a on mi się za bardzo podoba, by psuć go jakimiś tandetnymi dodatkami.
Obrazek
Proszę, wypełnij -> Ankieta
Phoven
Bosman
Bosman

Śmierć czuje się głęboko urażony za użycie słowa tandetny w stosunku do lontu wychodzącego z jego części witalnych ;P

Przed następna zmiana okolicznosciową czeka mnie ejdnak żmudne zadanie - odszukanie w czelusciach tego tematu Śmierci-pierwowzoru z kosą. Cóż, wypada sobie tylko coś podśpiewać dla otuchy. ;P
WinterWolf
Tawerniana Wilczyca
Tawerniana Wilczyca
Kontakt:

Post autor: WinterWolf »

Proszę, Phoven :*

Obrazek

Znalazłam dla Ciebie Twojego Śmiercia :D

PS. Ja nie miałam na myśli lontu. Śmierć z tym fajerwerkiem wygląda odlotowo (dwuznacznie to zabrzmiało :P ). To tylko mój wilk jest nietwarzowy i nie mogę mu dobrać odpowiedniej biżuterii :P
Obrazek
Proszę, wypełnij -> Ankieta
Phoven
Bosman
Bosman

Danke ^^
Odpłacę się, tak kiedyś przy okazji. ;)

No, to mogę się brać za nową edycję przygód Wesołego Śmiercia. ;P
cocacola18_1989
Szczur Lądowy