Tabulatury

-
- Bosman
- Numer GG: 11803348
Tabulatury
Chciałbym, żebyście polecili jakieś tabulatury do zagrania. Mi zależy głównie na akustyku/klasyku, ale elektryk też mile widziany. Najlepiej jakieś proste utwory, ale oczywiście temat do nich ograniczony nie jest 

-
- Marynarz
- Numer GG: 12362182
Re: Tabulatury
Znajdź utwór który lubisz ( najlepiej by był znany i zagraniczny ) a następnie wpisz jego tytuł w wyszukiwarce na tej - http://www.911tabs.com stronce.
Tadaaam.
Tadaaam.
"Umysł rozkazuje ciału i ono jest posłuszne. Umysł rozkazuje sobie samemu i natrafia na opór."
- Lady Jessika Atryda, "Diuna" Herbert

-
- Chorąży
Jak na akustyka to polecam utwory Agallocha.
Takie Birch Black na przykład - mistrzostwo!
Albo A Desolation Song, uuuhhh ^^
Ja ostatnio katowałem Lost for Words Pink Floydów ale coś zarzuciłem ostatnio, Kurde musze do tego wrócić
Poza tym grupa Extreme ma fajne riffy. More Than Words - na akustyka idealne czy Hole Hearted.
A jak na elektryka to AC/DC się kłania :>
Takie Birch Black na przykład - mistrzostwo!
Albo A Desolation Song, uuuhhh ^^
Ja ostatnio katowałem Lost for Words Pink Floydów ale coś zarzuciłem ostatnio, Kurde musze do tego wrócić

Poza tym grupa Extreme ma fajne riffy. More Than Words - na akustyka idealne czy Hole Hearted.
A jak na elektryka to AC/DC się kłania :>
.

-
- Pomywacz
- Numer GG: 3206283
Jeśli gustujesz, to polecam całą Nirvanę. Wszystko proste jak konstrukcja cepa, a jeżeli chcesz pograć na akustyku, czy klasyku to masz cały unplugged do dyspozycji, są tam kawałki proste i zarazem dające radochę z grania. Tyle że, o ile dobrze pamiętam, duża część utworów grana jest na na strojeniu o jeden próg w dół (nie pamiętam jak się ono nazywa), ale jeśli będzie to sprawiało kłopot, to można zawsze zagrać i na typowym strojeniu.
Jakiekolwiek byłoby źródło mej głupoty, jeszcze się nie wyczerpało.

-
- Chorąży
Drop D się nazywa. Ale równie dobrze można sobie obniżyć strój jak i grać na normalnym.
A tak przy okazji tabulatur - nie wiecie, gdzie mógłbym znaleźć jakieś taby/akordy/nuty/cokolwieki do kanonów z Taize? Chciałbym sobie pograć to bo to ładne jest ale za cholerę nie mogę nic znaleźć a słuchu to jeszcze tak dobrego, żeby ze słuchu grać to nie mam :/
A tak przy okazji tabulatur - nie wiecie, gdzie mógłbym znaleźć jakieś taby/akordy/nuty/cokolwieki do kanonów z Taize? Chciałbym sobie pograć to bo to ładne jest ale za cholerę nie mogę nic znaleźć a słuchu to jeszcze tak dobrego, żeby ze słuchu grać to nie mam :/
.

-
- Pomywacz
Mówiąc "kanon z Taize" masz na myśli np. coś takiego http://w579.wrzuta.pl/audio/8supgM6VTl8 ... a_alleluja ? Czy to ja źle wygooglałem o co chodzi?

-
- Chorąży
Dokładnie to mam na myśli. Wiem, że są gdzieś transkrypcje gitarowe ale nie umiem nigdzie znaleźć :/
.

-
- Pomywacz
Ułożenie zwykłych akordów nie powinno sprawiać kłopotu, chyba że chcesz załatwić jakieś bardziej rozbudowane aranżacje.

-
- Chorąży
Z tym, że ja nie mam nawet akordów a tak jak już mówiłem - na tyle rozbudowanego słuchu, żeby ze słuchu to zagrać nie mam.
.

-
- Marynarz
- Numer GG: 12362182
http://www.911tabs.com/tabs/t/taize/
O to chodzi ?
O to chodzi ?
"Umysł rozkazuje ciału i ono jest posłuszne. Umysł rozkazuje sobie samemu i natrafia na opór."

-
- Chorąży
Tak aczkolwiek są tylko do trzech. A z tych co mi najbardziej zależało nie ma. A chodziło mi głównie o to, i o to.
.

-
- Mat
- Numer GG: 6781941
Grę akordową na akustyku mam względnie opanowaną, więc wziąłem się za naukę gry solowej.
Ostatnio ćwiczę granie utworów takich jak:
Czy ktoś mógłby polecić jakieś utwory z którymi powinien sobie poradzić półroczny grajek?
@Orri:
Sprawdzałem przed chwilą ten Unplugged Nirvany, jutro będę ćwiczył.
Ostatnio ćwiczę granie utworów takich jak:
- Disturbed - Darkness (bo proste i przyjemne)
- Led Zeppelin - Stairway To Heaven (bo to wszyscy grają)
- Metallica - Seek & Destroy (bo kumpel polecił)
- Nirvana - Smells Like Teen Spirit (nie brzmi najlepiej na akustyku, ale chyba gram poprawnie)
- Jw. - Come As You Are (znalazłem główny riff, innych tabulatur poza akordami nie udało mi się jakoś znaleźć, może za mało szukałem, albo rzeczywiście nic więcej nie ma)
Czy ktoś mógłby polecić jakieś utwory z którymi powinien sobie poradzić półroczny grajek?
@Orri:
Sprawdzałem przed chwilą ten Unplugged Nirvany, jutro będę ćwiczył.

A d'yaebl aep arse!

-
- Majtek
www.ultimate-guitar.com, nie uzywam zadnych innych stron bo nigdy nie zdazylo sie zebym nie znalazl tam tego co chcialem
A najlepiej, nauczylem sie tego na wlasnych bledach, olac tabulature i probowac grac proste kawalki ze sluchu. Tygodniami jesli trzeba. Sweet Home Alabama jest dobrym materialem.

Septimus Helmheid
Arcymag z Blackhill
Arcymag z Blackhill

-
- Marynarz
- Numer GG: 0
- Kontakt:
Używając 911tabs masz wyniki z Ultimate Guitar i paru innych serwisów. Taka globalna wyszukiwarka zarówno do tabów tekstowych jak i tworzonych w Guitar Pro.