Co obecnie czytacie?

-
- Pomywacz
- Numer GG: 33639815
Re: Co obecnie czytacie?
Jak tylko rok szkolny się skończy, to od razu zacznę polować na coś z serii "Świat Dysku". Ewentualnie coś Tolkiena, bo świeżo po lekturze Hobbita jestem.

-
- Majtek
- Numer GG: 21666460
"Posłaniec" Markusa Zusaka.
"Widzieliście go? Rycerz chędożony! Herbowy! Trzy lwy w tarczy! Dwa srają, a trzeci warczy!"

-
- Pomywacz
Adda, "Poslaniec " Zusaka mi sie bardzo podobal 
Teraz czytam "Dobrego czlowieka" Andrew Nicoll. Swietny klimat ma ta ksiazka

Teraz czytam "Dobrego czlowieka" Andrew Nicoll. Swietny klimat ma ta ksiazka

-
- Majtek
- Numer GG: 21666460
Skończyłam czytać, również mi się książka podobała.wiatle pisze:Adda, "Poslaniec " Zusaka mi sie bardzo podobal
Teraz czytam Stephena Kinga "Wielki marsz" i "Mroczna połowa".
"Widzieliście go? Rycerz chędożony! Herbowy! Trzy lwy w tarczy! Dwa srają, a trzeci warczy!"

-
- Chorąży
Ja dałem Kingowi ostatnią szansę i czytam "Cmętarz Zwieżąt" ale on mnie najzwyczajniej w świecie nudzi. Nie przypadł mi jego styl. Wcześniej czytałem "Rok Wilkołaka" i "Wielki marsz".
Za to po nieudanym uderzeniu w Kinga zabrałem się za "Wyprawę Szaleńców" Petera Nicholsa. Zapowiada się świetnie
Za to po nieudanym uderzeniu w Kinga zabrałem się za "Wyprawę Szaleńców" Petera Nicholsa. Zapowiada się świetnie

.

-
- Marynarz
- Numer GG: 19534484
- Kontakt:
"Nordia" Dodatek do Monastyra
rewelacja, wciąga jak normalna powieść, bardzo ciekawie napisana, książkę urozmaicają świetne klimatyczne ilustracje 

Kocham śpiewać, ku rozpaczy moich sąsiadów 

-
- Pomywacz
- Numer GG: 33639815
A ja teraz zacząłem czytać serię "Zwiadowcy", bo od razu ją skojarzyłem z TRPG. Całkiem strawne.

-
- Marynarz
- Numer GG: 2609448
- Kontakt:
Apokalipsy wg Pana Jana, która to zresztą skończyłam dwa dni temu, nie polecam tym, którzy maja ochotę na jakaś lepsza książkę. Co prawda nie jest to tragedia ale tez nic specjalnego. Pomysł może i niezły ale jak dla mnie za dużo w nim Polski.
Czyta się co prawda szybko, ale o wiele już lepszy był Ostatni zjazd przed Litwa tegoż autora.
Pozostajac jednak w klimacie zabralam sie za Listonosza. Książkę czyta się całkiem przyjemnie i dosyć szybko (tzn. jest wciągająca). Na razie nt samej fabuły nie mogę zbyt wiele powiedzieć bo nie jestem nawet w połowie, ale wydaje się ze będzie to jedna z lepszych książek tego typu.
(Jeśli gdzieś nie ma polskich znaków to spowodowane jest to tym, iż jestem poza granicami kraju, co prawda Chrome na komputerze jest polskie, ale nie ma w słowniku wszystkich wyrazów wiec nie wszystko da się poprawić, a to nie mój komputer i nie mam jak na nim zainstalować czegokolwiek).

Pozostajac jednak w klimacie zabralam sie za Listonosza. Książkę czyta się całkiem przyjemnie i dosyć szybko (tzn. jest wciągająca). Na razie nt samej fabuły nie mogę zbyt wiele powiedzieć bo nie jestem nawet w połowie, ale wydaje się ze będzie to jedna z lepszych książek tego typu.
(Jeśli gdzieś nie ma polskich znaków to spowodowane jest to tym, iż jestem poza granicami kraju, co prawda Chrome na komputerze jest polskie, ale nie ma w słowniku wszystkich wyrazów wiec nie wszystko da się poprawić, a to nie mój komputer i nie mam jak na nim zainstalować czegokolwiek).

-
- Pomywacz
Katarzyna Michalak- "Sklepik z niespodzianką. Bogusia". Świetna książeczka na wakacje. Już kończę.

-
- Kok
- Numer GG: 28552833
Skończyłem "Pana Lodowego Ogrodu" bardzo fajna ksiązka
Natomiast opowiadania "S.Ę.P.Y" są dość cieńkie 

00088888000

-
- Marynarz
- Kontakt:
Alien pisze: Natomiast opowiadania "S.Ę.P.Y" są dość cieńkie

Obecnie czytam "Eragon", "Oblicze Czarnej Palmiry" Władimira Wasiliewa i jakieś Kroniki z Dragonlance

-
- Mat
- Numer GG: 10328396
Oh Salvatore... Jak dawno nie sięgałem po jego tytuły... Chyba wyrosłem, za dużo przeczytałem. To taki czysty Epic Heroic Clean Fantasy, jakoś tak przestało mnie to kręcić
Choć mam na półce 12 ksiąg...
Ostatnio czytałem ostatni tom Piekary " Ja inkwizytor". Ładnie rozjaśnia historię bohatera, no i oczywiście sposób pisania autora chyba nigdy mi się nie znudzi.
Czytał ktoś "Oko Jelenia" Pilipiuka? Leży na półce i nie wiem czy chce mi się go czytać ;P

Ostatnio czytałem ostatni tom Piekary " Ja inkwizytor". Ładnie rozjaśnia historię bohatera, no i oczywiście sposób pisania autora chyba nigdy mi się nie znudzi.
Czytał ktoś "Oko Jelenia" Pilipiuka? Leży na półce i nie wiem czy chce mi się go czytać ;P

-
- Marynarz
- Kontakt:
Solarius Scorch pisze:...bo dobro i zło dziedziczy się w genach...![]()
Miałam to napisać

necron1501 pisze:
Dostałam w prezencie.... zaczęłam czytać.... i czym prędzej wymieniłam się z osobą od której dostałam tą książkę na jakąś inną

-
- Chorąży
"Czarno biała fotografia cyfrowa. Poradnik dla zaawansowanych" - John Beardsworth 

.

-
- Majtek
- Numer GG: 0
Według mnie to świetne jest, ale jak widać zdania są podzielone...necron1501 pisze: Czytał ktoś "Oko Jelenia" Pilipiuka? Leży na półce i nie wiem czy chce mi się go czytać ;P

-
- Szczur Lądowy
- Numer GG: 36290423
Obecnie czytam "Kużnie Dusz" gorąco polecam i zaczynam męczyć "Smoki" autorów nie pamiętam ale "Kużnie Dusz" w bibliotece na pewno znajdziecie.

-
- Marynarz
- Kontakt:
Może coś więcej o tych książkach?