Krzyżacy - wasza opinia
-
- Mat
- Kontakt:
-
- Marynarz
- Numer GG: 0
- Kontakt:
Krzyżacy: książka jak książka, miałem 12 lat to wytrzymałem, teraz bym pewnie wymiękł Typowa literatura agit-prop, w swych czasach bardzo ważna i potrzebna, obecnie przyjeta doslownie to rasistowskie kuriozum, które jednak jest bardzo ważne z punktu widzenia rodzimej literatury, przez znaczenie historyczne, no i też dla poznania piękna naszego języka. Ale gdyby Kraszewski zobaczył jak piszą LOD i Rodic którzy ponoć go lubią, to by sobie w papę strzelił Bez obrazy, ja się do was nie czepiam
-
- Kok
Wiesz... Są dwie odmiany mowy w Polsce. A mianowicie to się mówi/pisze po polsku, albo po polskiemu. Ja preferuję tę drugą odmianę.Max Smirnov pisze:Ale gdyby Kraszewski zobaczył jak piszą LOD i Rodic którzy ponoć go lubią, to by sobie w papę strzelił Bez obrazy, ja się do was nie czepiam
"Nie wiem na co będzie trzecia wojna światowa, ale czwarta będzie na pewno na maczugi." Albert Einstein
-
- Tawerniany Trickster
- Kontakt:
-
- Chorąży
-
- Mat
- Kontakt:
-
- Bosman
A jak dla mnie Krzyżacy to była książka bardzo wciągająca, ale chyba nie przeczytałbym jej, gdybym nie musiał. Nawet bym na nią nie popatrzył, konkretnie popatrzyłbym na to, kto ją napisał i od razu odwrócił wzrok . I źle bym zrobił, bo naprawdę warto ją przeczytać, choć to prawda, że pierwsze strony to droga przez mękę.
-
- Pomywacz
- Kontakt:
-
- Majtek
- Kontakt:
-
- Tawerniany Zabójca Trolli
- Numer GG: 6386578
- Kontakt:
A władca pierścieni jest krótki i zanim frodo wyfruwa z wioski to też trochę nudno jest.Powiem tak: jakby to nie była lektura to bym nie przeczytał, ale że jest to zacząłem czytać i mi sie spodobało, tylko szkoda że takie długie...
Trza wziąść pod uwagę, że za czasów jego pisania nie było tak rozbudowanego opisu walk.
A od krzyżaków tak naprawdę zaczęła sie moja przygoda ze średniowieczem a następnie rycerzami i dalej z fantasy.
Jak tak nażekacie na Krzyżaków to przeczytajcie "Starą Baśń".
-
- Buńczuczny Tawerniak
- Kontakt:
Niby co jest nie tak ze Stara Basnia? Nie wiem czy to lektura czy nie, ale wymiata. I jest lepsza od Krzyzakow.
Moje demony nie odchodza, zasypiaja, ale zawsze sa obecne. Ktos potrafi nucic dla nich ciche kolysanki, ja sam potrafie tylko ryczec im wprost do ucha piesni wojenne. Ten ktos, spiewajac, jednoczesnie kladzie delikatnie palec na moich ustach.
-
- Tawerniany Zabójca Trolli
- Numer GG: 6386578
- Kontakt:
-
- Buńczuczny Tawerniak
- Kontakt: