Co obecnie czytacie?

-
- Marynarz
- Numer GG: 0
Re: Co obecnie czytacie?
Stasiuk: "Fado" i "Opowieści galicyjskie". Przede mną jeszcze "Dziewięć" tegoż autora. Mam chwilę czasu przed początkiem semestru, więc w końcu nadrabiam zaległości w znajomości polskiej eseistyki.
Nie ma tego złego, co do domu poszedł

-
- Szczur Lądowy
- Numer GG: 6896362
Aktualnie przerabiam sagę "Pieśń Lodu i Ognia" autorstwa Martina Georga R.R.

-
- Szczur Lądowy
Aktualnie jestem w połowie Silmarilionu Tolkiena. Trosze nuząca,ale da sie wytrzymac.
Gry planszowe, strategiczne i dla dzieci – Trik-Trak.com.pl

-
- Bosman
Przyznam się że nigdy tego nie przeczytałem. I w gruncie rzeczy jedynymi ksiązkami Tolkiena zdatnymi do czytania sa Przygody Toma Bobadila i Hobbit. Reszta to makaronTrik-Trak pisze:Trosze nuząca,ale da sie wytrzymac.

-
- Marynarz
- Numer GG: 2609448
- Kontakt:
Kończę Biblię Szatana LaVey'a (no dobra, z pominięciem "satanistycznych rytuałów") i zaczynam Fausta Goethego.
Gdzieś pomiędzy jednym i drugim jest Kosiarz Pratchetta, którego wreszcie wypadałoby skończyć. To jedna z jego książek, która jakoś mnie nie zachwyciła...
Gdzieś pomiędzy jednym i drugim jest Kosiarz Pratchetta, którego wreszcie wypadałoby skończyć. To jedna z jego książek, która jakoś mnie nie zachwyciła...

-
- Pomywacz
Ja obecnie czytam Kolor magii Pratchetta. Będzie to pierwsza książka z jego serii. Przyznam, że chcę ją przeczytać tylko dlatego, że ostatnio na urodziny dostałem Świat finansjery. Z tego, co słyszałem warto przeczytać pierwszą część, ponieważ inaczej nie będzie się rozumieć zbytnio świata. Po tych dwóch ciągle czeka na mnie Klejnot Halflinga Salvatore'a.

-
- Pomywacz
- Numer GG: 3206283
"Potop". Pod koniec drugiego tomu Kmicic zaczyna mnie denerwować, jeszcze nie wiem dlaczego.
Jakiekolwiek byłoby źródło mej głupoty, jeszcze się nie wyczerpało.

-
- Bosman
- Numer GG: 11803348
Błeee...corvus pisze:Kończę Biblię Szatana LaVey'a
"Pnin" Nabokova, bo jego "Lolita" mnie zachwyciła. Potem "Dziesięciu Małych Murzynków" A. Christie.

-
- Majtek
- Numer GG: 21666460
Zabieram się za "Bastion" Stephena Kinga. 1164 strony. I małe literki. I dobrze. 

"Widzieliście go? Rycerz chędożony! Herbowy! Trzy lwy w tarczy! Dwa srają, a trzeci warczy!"

-
- Kok
- Numer GG: 28552833
przypominam sobię dwójkę dragonlance'a
no niby DL to nic specjalnego- ale fajnie nawiązuje to sesji rpg ( mg kiedyś przeczytał książki i zrobił nam na podstawie tego spoko sesję)
no niby DL to nic specjalnego- ale fajnie nawiązuje to sesji rpg ( mg kiedyś przeczytał książki i zrobił nam na podstawie tego spoko sesję)
00088888000

-
- Bombardier
"Łups!" Pratchett - pierwsze zetknięcie ze światem dysku i w sumie nic specjalnego, ale da się poczytać w zimowy wieczór.
"Mistrz gry nie ma duszy! Sprzedał ją diabłu za tabelę trafień krytycznych!"
May the Phone be with you!
May the Phone be with you!

-
- Marynarz
Łups jest bardzo niedobry na pierwsze zetknięcie ;]
Radziłbym Kolor Magii, oraz Blask Fantastyczny.
Co jak co, ale serię DL kocham wprost
Mam ok 15 książek tej serii
A obecnie... Obecnie czytam sobie "Sługę Bożego" Piekary, a w kolejce czeka na mnie "Lód" Dukaja. Boję się tej książki ^^"
Radziłbym Kolor Magii, oraz Blask Fantastyczny.
Co jak co, ale serię DL kocham wprost
Mam ok 15 książek tej serii
A obecnie... Obecnie czytam sobie "Sługę Bożego" Piekary, a w kolejce czeka na mnie "Lód" Dukaja. Boję się tej książki ^^"
Orcs, orcs, orcs, orcs...

-
- Marynarz
- Numer GG: 2609448
- Kontakt:
Nie ma tragedii.Sihamaah pisze:Błeee...corvus pisze:Kończę Biblię Szatana LaVey'a

Właśnie kończę Pięć tygodni w balonie J. Verne'a i zaczynam czytanie podręcznika do Wolsunga.
Dobrze, że jestem na tyle cierpliwa, żeby nie zamknąć książki tak od razu, bo początki Pięciu tygodni... niezbyt mi przypadły do gustu. Chyba jednak wolę inny typ narracji. A co do Wolsunga - dawno tylu literówek i zbędnych wyrazów nie widziałam, a jestem ledwo po przeczytaniu 40 stron(całkiem spore nagromadzenie ich tam było, szczególnie przy opisach ras).

-
- Szczur Lądowy
- Numer GG: 6757330
Ja kończę "Krew elfów" Sapkowskiego. To chyba najlepsza książka jaką do vtej pory czytałam. 

Niech będzie moja strata.
Przyznam się.
To byłam ja.
Co złego to...... ja
Przyznam się.
To byłam ja.
Co złego to...... ja

-
- Majtek
- Numer GG: 21666460
"Bastion" S.Kinga przeczytany dwa dni temu. W szkole epoka romantyzmu, zaciekawił mnie "Kordian" J. Słowackiego. I czytam.
"Widzieliście go? Rycerz chędożony! Herbowy! Trzy lwy w tarczy! Dwa srają, a trzeci warczy!"

-
- Mat
- Numer GG: 2797417
Ja ostatnio przeczytałem "Sprzedawców Broni", autor to Hugh Laurie. Kim jest autor dowiedziałem się dopiero po przeczytaniu, fanem Dr Housa nie jestem (żeby nie było, że fanboj wynosi swojego ulubionego aktora pod niebiosa, czy coś). Trochę nudna pod koniec, ale ogólnie dobre czytadło.
Mam niefajną klawiaturę od TPSA i mi kilka klawiszy odmawia posłuszeństwa.
ADVENTURE PLANET czeka na Ciebie! Dołącz do sesji, wczuj się w tej klimat!
ADVENTURE PLANET czeka na Ciebie! Dołącz do sesji, wczuj się w tej klimat!

-
- Pomywacz
- Numer GG: 3206283
3 tom 'Pana Lodowego Ogrodu'. Zostało mi coś około 60 stron i mogę powiedzieć, że książka co najmniej bardzo dobra. O ile pierwsze dwa tomy nie do końca mi podeszły, to ta część o wiele lepiej przemawia mi do wyobraźni i bardziej pasuje mi pod względem językowym i fabularnym.
Jakiekolwiek byłoby źródło mej głupoty, jeszcze się nie wyczerpało.