Książki które lubię, książki które polecam...

Biblioteka Światów
ODPOWIEDZ
Phoven
Bosman
Bosman

Post autor: Phoven »

Nadir pisze:A mnie się podobało:P Pierwsze 2 tomy nawet bardzo. 3 już taki sobie, ale coż...zresztą ilu ludzi tyle gustów:)
W ogóle zauważyłem że kontynuacje LOTORa najczęściej wykonują rosjanie :) Czyzby mania narodowa? :D
Greg O'Hr
Majtek
Majtek
Kontakt:

Post autor: Greg O'Hr »

BAZYL pisze:
Nadir pisze:"Pierścień mroku" trylogia, Nik Pierumow, kontynuacja LOTRa, baaardzo przyzwoita
Oczywiście jak ktoś lubi klimaty gdy 2 krasnoludów i hobbit walczy w Morii z legionem orków i wychodzą z tego bez jednego zadrapania, gdyż mają... mitrylowe zbroje...

Ja bym tę ksiażkę nazwał high hack & slash, zreszta pisałem o tym ze 20 stron wcześniej. Kupiłem w promocji - 3 tomy w cenie dwóch - juz wiem czemu była promocja - po przeczytaniu 1 tomu nastepnych bym nie kupił :P

Sorry Nadir - musiałem... :wink:

a ja wwwwwaaarrrczeee...za 10 stron znowu ktos napisze o pierumovi i pierscieniu...LUDZIE! jesli piszecie w jakims temacie-czytajcie poprzednie posty!!!
take a look to the sky just before You die, it's the last time he will
Yacek
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 6299855

Post autor: Yacek »

Hmm, a jak ktoś nowy chce dodać coś o ksiażce, o której mówiono 10 stron temu to jak ma to zrobić ?

Omijaj te posty i pisz o książkach, które Ty przeczytałeś. < wzruszenie ramion>
Jest właśnie ta złowroga pora nocy,
gdy poziewają cmentarze i piekło
Zarazę rozpościera. Oto mógłbym
Chłeptać dymiącą krew i spełnić czyny,
Których dzień nie zniósłby...
Greg O'Hr
Majtek
Majtek
Kontakt:

Post autor: Greg O'Hr »

a nie denerwuje cie ze wchodzi ktos nowy i pisze:
"ja polecam wladce pierscieni, cudowna ksiazka"?
take a look to the sky just before You die, it's the last time he will
Yacek
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 6299855

Post autor: Yacek »

Nie Greg O'Hr.

Po prostu pierdołkami się nie przejmuję, omijam post i piszę swoje. Mam za dużo poważnych problemow, by zawracać sobie takimi drobiazgami głowę. :)
Jak komuś tak koniecznie w duszy gra, że musi polecić np Tolkiena, faktycznie chwalonego juz kilkakrotnie, niech chwali. W końcu Tawerna jest dla ludzi. Nikomu od tego krzywda się nie dzieje.
Jest właśnie ta złowroga pora nocy,
gdy poziewają cmentarze i piekło
Zarazę rozpościera. Oto mógłbym
Chłeptać dymiącą krew i spełnić czyny,
Których dzień nie zniósłby...
Szelmon
Buńczuczny Tawerniak
Buńczuczny Tawerniak
Kontakt:

Post autor: Szelmon »

Chcialbym wszystkim polecic "Wladce Pierscieni", to naprawde swietna ksiazka.
Moje demony nie odchodza, zasypiaja, ale zawsze sa obecne. Ktos potrafi nucic dla nich ciche kolysanki, ja sam potrafie tylko ryczec im wprost do ucha piesni wojenne. Ten ktos, spiewajac, jednoczesnie kladzie delikatnie palec na moich ustach.
Phoven
Bosman
Bosman

Greg O'Hr pisze:a nie denerwuje cie ze wchodzi ktos nowy i pisze:
"ja polecam wladce pierscieni, cudowna ksiazka"?
Szelmon pisze:Chcialbym wszystkim polecic "Wladce Pierscieni", to naprawde swietna ksiazka.
Oj Szelmon, to juz można by uznać za złośliwe ;)
A zeby nie robic ooftopu: Znac ktoś jakąś BARDZO DOBRĄ (akcentuję te słowa :P) ksiązkę o wampirach? :) Te najbardziej oczywiste mozna sobie odpuścić ;)
fds
Tawerniany Che Wiewióra
Tawerniany Che Wiewióra
Numer GG: 0

Post autor: fds »

Server Revres pisze:Znac ktoś jakąś BARDZO DOBRĄ (akcentuję te słowa :P) ksiązkę o wampirach? :) Te najbardziej oczywiste mozna sobie odpuścić ;)
A które są dla Ciebie najbardziej oczywiste? :D Czy na przykład Kroniki Wampirów Anny Rice czytałeś? Jak nie to podam tytuły ;) (Po angielsku bo nie wszystkie zostały spolszczone)

"Interview with the vampire"
"The Vampire Lestat"
"The Queen of the Damned"
"The Tale of the Body Thief"
"Memnoch The Devil"
"The Vampire Armand"
"Merrick"
"Blood and Gold"
"Blackwood Farm"
"Blood Canticle"

Seria "Nowe Opowieści Wampirów"
"Pandora"
"Vittorio, the Vampire"
Obrazek
Podręczniki za darmo:
Shadowrun 2ed
DnD v3.5
Phoven
Bosman
Bosman

fds pisze:A które są dla Ciebie najbardziej oczywiste? :D Czy na przykład Kroniki Wampirów Anny Rice czytałeś? Jak nie to podam tytuły ;) (Po angielsku bo nie wszystkie zostały spolszczone)

"Interview with the vampire"
"The Vampire Lestat"
"The Queen of the Damned"
"The Tale of the Body Thief"
"Memnoch The Devil"
"The Vampire Armand"
"Merrick"
"Blood and Gold"
"Blackwood Farm"
"Blood Canticle"
No to raczej zaliczam do "Oczywiste" ;) No i czytałem większość (ale nie wszystkie, dzieki za tytuły :D)
fds pisze:Seria "Nowe Opowieści Wampirów"
"Pandora"
"Vittorio, the Vampire"
Hmm... zainteresowałeś mnie :) Szczególnie "Vittorio, the Vamipire", musze swą biografie w końcu przeczytać ;)
Lestat
Pomywacz
Kontakt:

Post autor: Lestat »

Znam ksiązki lepsze od Władcy Pierścieni. A mianowicie "Eragon" i "Najstarszy", obie autorstwa Christophera Paoliniego. świetne książki:) sam je czytał po kilka razy :D .
ObrazekObrazek
http://www.f-a-e-r-u-n.blog.onet.pl -blog z moimi opowiadaniami *,...,*GiVe Me YOuR sOuL *,...,*
Falka
Tawerniana Wiewiórka
Tawerniana Wiewiórka
Numer GG: 1087314
Kontakt:

Post autor: Falka »

No cóż, o gustach się nie dyskutuje... fds, może Ty podzielisz się z nami wrażeniami z Eragona? :>

Osobiśnie postanowiłam nie czytać tej książki po tym, jak przeczytałam jej rekomendację z... Bravo!
Rekomendacja w Bravo = to jest dżezi, każda nastka to znać powinna != to jest dobre.

Ale jak ktoś mi podeśle ebooka (bo nawet nie chce mi się tego szukać, szkoda czasu), to przeczytam ;)
Sblam! | "Orły są duże i tupią"
Arvani
Pomywacz

Post autor: Arvani »

Przeczytałem Drużynę Pierścienia, oraz dwie pierwsze części trylogii "Dziedzictwo" Paoliniego i uważam, że "Eragon" i "Najstarszy" bardziej mi się podobają. Nie dlatego, że są świetne, wspaniałe itp. tylko dlatego, że Władca Pierścieni nie bardzo przypadł mi do gustu. Co innego film. Ale uważam, że Eragon jest całkiem fajny i można go przeczytać. Oczywiście dla takich koneserów książek jak Ty- Falka, "Dziedzictwo" może wydać Ci się nadzwyczaj dziecinne i prosto napisane. Myślę, że po części tak właśnie jest. W porównaniu do Sapkowskiego, Paolini jest niczym. Jednak trzeba zauważyć, że gdy Christopher pisał Eragona miał 15 lat i dlatego jego książki są takie, jakie są. Mam jednak nadzjeję, że za parę wiosen, chłopak będzie już pisał bardziej dojrzale.
Lestat
Pomywacz
Kontakt:

Paolini jest dobry, bo jego styl pisania jest prosty i zrozumiały, a fabuła "Dziedzictwa" jest wg mnie znakomita. Po tym jak przeczytałem Władce Pierścieni: Dryzyne Pierscienia i Dwie wieże to dla mnie lepszy jest film, bo książka jest tak napisana że czasami sie gubie, i w ogóle mnie nie wciągneła.
ObrazekObrazek
http://www.f-a-e-r-u-n.blog.onet.pl -blog z moimi opowiadaniami *,...,*GiVe Me YOuR sOuL *,...,*
Arvani
Pomywacz

Post autor: Arvani »

Fabuła Dziedzictwa jest fajna, ale prosty styl, to wg mnie raczej nie zaleta. Przeczytaj Sapkowskiego, to zobaczysz prosty styl :D :D A co do Władcy Pierścieni, to może ona wciągnąć, ale trzeba być cierpliwym i należy wczuć się w tą książkę (co kolwiek to znaczy =/ )
Phoven
Bosman
Bosman

Ja się lepiej na temat Eragona wypowiadac nie będe bo jesli taka burza rozpetala sie po mojej leciutkiej krytyce Władcy Pierścieni (a WP i Eragona nie ma co nawet porównywac) to po krytyce Eragona wszyscy "tego czegoś" fani zjedli by mnie żywcem.
Dla mnie to nie jest albo w ogóle nie jest fantasy (a baśń) lub jest to (wymysliłem sobie taki termin :P) child fantasy. To chyba wszystko :)
Falka pisze:Osobiśnie postanowiłam nie czytać tej książki po tym, jak przeczytałam jej rekomendację z... Bravo!
Rekomendacja w Bravo = to jest dżezi, każda nastka to znać powinna != to jest dobre
Falka, ty czytasz "to cuś"?! Zaczynam się was bać :P
Falka
Tawerniana Wiewiórka
Tawerniana Wiewiórka
Numer GG: 1087314
Kontakt:

Post autor: Falka »

Server Revres pisze:
Falka pisze:Osobiśnie postanowiłam nie czytać tej książki po tym, jak przeczytałam jej rekomendację z... Bravo!
Rekomendacja w Bravo = to jest dżezi, każda nastka to znać powinna != to jest dobre
Falka, ty czytasz "to cuś"?! Zaczynam się was bać :P
Nope, fragment recenzji był na 'plecach' ksiażki, widziałam w księgarni. Zastanwiałam się nawet, czy by tego nie kupić, ale jak zobaczyłam, kto poleca tę ksiażkę, to mi się odechciało...

Polecam zajrzeć do Cytatu miesiąca w Tawernie nr 81 - to ta recka z Bravo.
Sblam! | "Orły są duże i tupią"
Lestat
Pomywacz
Kontakt:

Arvani pisze:Fabuła Dziedzictwa jest fajna, ale prosty styl, to wg mnie raczej nie zaleta. Przeczytaj Sapkowskiego, to zobaczysz prosty styl :D :D A co do Władcy Pierścieni, to może ona wciągnąć, ale trzeba być cierpliwym i należy wczuć się w tą książkę (co kolwiek to znaczy =/ )
czytałem Sapkowskiego :D przeczytałem wszytkie opowiadania o Wiedźminie i przeczytałem 3 części sagi bo potem mnie znudziła :) teraz mam zamiar przeczytac Bozych wojowników i Narretum czy jakos tak 8)
ObrazekObrazek
ODPOWIEDZ