Też na miekką oprawę czekam. Strasznie drażni mnie zwyczaj wydawania książek w twardej oprawie najpierw, a w miękkiej rok później :/Plomiennoluski pisze:Ale z "Making Money" poczekam az sie pokaze w miekkiej oprawie.
Co obecnie czytacie?

-
- Tawerniana Wiewiórka
- Numer GG: 1087314
- Kontakt:
Re: Co obecnie czytacie?
Sblam! | "Orły są duże i tupią"

-
- Majtek
- Numer GG: 0
Seria "Autostopem przez Galaktykę" - bardzo fajna seria, coś jak "Monty Python i święty Gral" w kosmosie. Na dodatek niezgorzej przetłumaczona, więc człowiek nie cierpi jak to czyta (żadnych "Łazików" czy "Bagoszów"). Napisana lekkim językiem, choć nie prostackim - na dodatek książka wciąga niesamowicie i jest pełna brytyjskiego humoru. Polecam.

-
- Tawerniak
- Numer GG: 10455731
Fatman: zgoda odnośnie "Autostopu". Ta książka jest tak zatrważająco genialna, że nie ma o czym mówić. Dawno temu to w sumie czytałem, ale niektóre rzeczy dalej gdzieś tam się po łbie kołaczą. Choćby nieśmiertelny motyw z wielorybem.
- Spoiler: Zaznacz cały
Albo sytuacja, w której główny bohater trafił do siedziby gostka imieniem Agrajag, który uświadomił sobie, że się reinkarnuje. Uświadomił sobie też, że każde jego wcielenie jest zabijane przez... Artura Denta, i choć nigdy nie został przezeń zabity celowo, uważa, że Dent jest po prostu sadystycznym mordercą...

-
- Majtek
- Numer GG: 21666460
A ja czytam "grób córki Boga". Fajne, chociaż powiedzmy.. dramatyczne. Polecam- warto przeczytać.
"Widzieliście go? Rycerz chędożony! Herbowy! Trzy lwy w tarczy! Dwa srają, a trzeci warczy!"

-
- Marynarz
- Kontakt:
"Ogniem i mieczem" Sienkiewicza.... Kazali w szkole przeczytać "Potop" - to ja spryciarz mówię sobie przeczytam całą trylogie. Szczerze polecam.
There is no emotion; there is peace.
There is no ignorance; there is knowledge.
There is no passion; there is serenity.
There is no chaos; there is harmony.
There is no death; there is the Force.
Zdjęcia
There is no ignorance; there is knowledge.
There is no passion; there is serenity.
There is no chaos; there is harmony.
There is no death; there is the Force.
Zdjęcia

-
- Chorąży
Zrezygnowałem z Solaris i zabrałem się za Życie Pi autorstwa Yanna Martela. Już teraz mogę polecić z z czystym sumieniem
. W tak zwanym międzyczasie czytam również Rudą Sforę Maji Lidi Kossakowskiej.

.

-
- Tawerniany Leśny Duch
- Numer GG: 1034954
Ja teraz dwie książki czytam - "Potworny Regiment" Pratchetta i służbowy "Rytuał" Diaczenków. Recenzje już wkrótce, jak się wygrzebię z matury ustnej z polskiego 

-
- Bosman
- Numer GG: 6094143
- Kontakt:
Sesja Sesją, zliczenia zaliczeniami, ale ja i tak jutro się do księgarni po "Potworny Regiment" wybieram. Jak zobaczyłem wampira na okładcę w towarzystwie strażników to wiedziałem, że ta książka musi się znaleźć u mnie na półce.
Spłodził największe potwory - wielkiego wilka Fenrira, węża Midgardsorma i boginię umarłych Hel.
Nordycka Zielona Lewica

Nordycka Zielona Lewica

-
- Kok
W przeciągu ostatnich 3 dni wchłonąłem dosłownie "Ojca Chrzestnego" Maria Puzo. Świetna Książka. Mogliby ją za lekturę w szkole dać, bo porusza naprawdę kilka ciekawych wątków. 

"Nie wiem na co będzie trzecia wojna światowa, ale czwarta będzie na pewno na maczugi." Albert Einstein

-
- Bosman
- Numer GG: 6094143
- Kontakt:
No i przeczytałem "Potworny Regiment". Muszę przyznać, że jedna z lepszych książek Pratchetta ostatnimi czasy. Choć stwierdzam, że nowsze powieści ze Świata Dysku odchodzą od takiej typowej komediowości. Widać to zwłaszcza na przykładzie Straży Nocnej i właśnie Potwornego Regimentu - owszem to wciąż humorystyczne fantasy, ale mniej tu typowych gagów jak choćby w książkach z Rincewindem. Niemniej końcówka wgniotła mnie w fotel i mam nadzieję na kontynuację wątku Borgoviańskiego
.

Spłodził największe potwory - wielkiego wilka Fenrira, węża Midgardsorma i boginię umarłych Hel.
Nordycka Zielona Lewica

Nordycka Zielona Lewica

-
- Bosman
Nie śmiejcie się ale czytam "Krew elfów"
Ale lepiej późno niż wcale. Poza tym same skserowane notatki =_=
Jakiś czas temu rozgrzebałem Hobbita ale przegrał właśnie z Wiedźminem, planowany koniec czytania w niedziele ale nie wiem jak sie uwinę z czasem

Jakiś czas temu rozgrzebałem Hobbita ale przegrał właśnie z Wiedźminem, planowany koniec czytania w niedziele ale nie wiem jak sie uwinę z czasem

-
- Marynarz
Teraz wziąłem się za klasykę - po "1984" Orwella "Władca Much" Goldinga ;]
A w bardzo niedalekiej przyszłości planuję poczytać trochę twórczości Lema i pozostałe tomy Wiedźmina.
A w bardzo niedalekiej przyszłości planuję poczytać trochę twórczości Lema i pozostałe tomy Wiedźmina.
[url=irc://quakenet/tawerna-rpg]
[/url]

-
- Tawerniana Wiewiórka
- Numer GG: 1087314
- Kontakt:
Męczę dalej "Ginewrę" Rosalind Miles i szlag mnie trafia średnio co dwie strony. Główna bohaterka to idiotka, a Artur to kretyn. Oboje zachowują się momentami tak głupio, że to aż niewiarygodne.
Tak badziewnej książki o rycerzach okrągłego stołu dawno nie czytałam... >_<
Najgorsze jest to, że ciąglę się łudzę, że coś z tego wyjdzie pod koniec, więc nie wyrzuciłam książki jeszcze i czytam dalej...
W każdym razie nie dziwię się już, czemu oddali ją w bibliotece praktycznie za darmo (symboliczne 10 pensów) - nikt tego nie chciał pożyczać i tylko zajmowało miejsce na półce.
Tak badziewnej książki o rycerzach okrągłego stołu dawno nie czytałam... >_<
Najgorsze jest to, że ciąglę się łudzę, że coś z tego wyjdzie pod koniec, więc nie wyrzuciłam książki jeszcze i czytam dalej...
W każdym razie nie dziwię się już, czemu oddali ją w bibliotece praktycznie za darmo (symboliczne 10 pensów) - nikt tego nie chciał pożyczać i tylko zajmowało miejsce na półce.
Sblam! | "Orły są duże i tupią"

-
- Majtek
- Numer GG: 5250226
Ostatnio znalazłem w empiku dwa bardzo ciekawe wydawnictwa związane z H.P. Lovecraftem:
Najlepsze Opowiadania Tom 1.
http://www.empik.com/najlepsze-opowiada ... d1040001,p
Sny o terrorze i śmierci
http://www.empik.com/sny-o-terrorze-i-s ... od970105,p
Najlepsze Opowiadania Tom 1.
http://www.empik.com/najlepsze-opowiada ... d1040001,p
Sny o terrorze i śmierci
http://www.empik.com/sny-o-terrorze-i-s ... od970105,p
Sex, Drogen und Industrial

-
- Szczur Lądowy
Cały czas męczę "Knife of Dreams" Jordana - zdecydowanie każdy kolejny tom serii coraz bardziej się wydłuża, i coraz mniejszą mam chęć na ciągły ten sadomasochizm. W międzyczasie właśnie zaliczyłem "Spook Country" Gibsona (raaaaczej średnie - zresztą, już poprzednie "Rozpoznawanie wzorca" było takie sobie - wolałbym zdecydowanie akcję od psychologicznie-detektywistycznych zawirowań), i "Nocną straż" Pratchetta. W kolejce czeka na ponowne przetrawienie "Róża dla Eklezjastesa" Zelaznego :3

-
- Bosman
- Numer GG: 11803348
Obecnie "Bożych Bojowników", jestem gdzieś w 1/6. Skończyłem "Narrenturm" i powiem, że lepiej mi się podobało, bo w "BB" mamy od groma historii. Zresztą obie książki to przecież historia, historia i historia, ale jakoś w drugiej części wychodzi ona bardziej na pierwszy plan. Choć obie książki wyśmienite 
Potem zrobię sobie przerwę w trylogii husyckiej i przymierzę się do czegoś z innych gatunków, tj. "Zarys teorii literatury", "O czytaniu" i... "Edyp w Kolonie"

Potem zrobię sobie przerwę w trylogii husyckiej i przymierzę się do czegoś z innych gatunków, tj. "Zarys teorii literatury", "O czytaniu" i... "Edyp w Kolonie"

-
- Bosman
- Numer GG: 9149904
Skończyłem debiut ksiązkowy Joe Hilla (Syn Stephena Kinga) i uwazam, że jest na bardzo wysokim poziomie. Moze nawet pokusze sie o recke...
"PUDEŁKO W KSZTAŁCIE SERCA"-pozycja dla fanów Kinga (syn ma podobny styl) a na pewno dla fanów horrorów. Debiut udany całkowicie...
"PUDEŁKO W KSZTAŁCIE SERCA"-pozycja dla fanów Kinga (syn ma podobny styl) a na pewno dla fanów horrorów. Debiut udany całkowicie...
Mroczna partia zjadaczy sierściuchów
Czerwona Orientalna Prawica
Czerwona Orientalna Prawica