Remik pisze:Ja kiedyś przeczytałem jakąś książke Prechetta o Śmierci która poszła na emeryture czy coś ale tytułu juz nie pamiętam Evil or Very Mad Ale ogólnie książka była fajna, może w niedługim czasie poczytam coś jeszcze ze Świata Dysku
"Kosiarz" oczywiście. Nie mogłem się powstrzymać.
Deep pisze:No. Ja przeczytałem "Straż! Straż!", "Na glinianych nogach" oraz "Wiedźmikołaj"
Dwie z trzech opowiadają w końcu o Straży Miejskiej, moich ulubionych bohaterach Świata Dysku. Te książki, mimo fantastyczno-komediowej otoczki są całkiem niezłymi kryminałami, fabuła trzyma w napięciu do samego końca. Oczywiście polecam pozostałe tytuły z tej miniserii: "Zbrojnych", "Bogowie, honor i Ankh Morpork", "Piątego elefanta" ( i pewnie o czymś zapomniałem), ale tego się pewnie możesz spodziewać.
Ja zacząłem po raz kolejny powoli czytać cały zbiór dyskowych powieści zebranych w bibliotece. Fajnie, że co jakiś czas dokupowane są tam 1-2 książki (bo zainteresowanie jest, zwykle na ok. 10 tytułów jest 2-3) , chociaż z drugiej strony to jednak trochę za wolno im to idzie...