Terry Pratchett - Mistrz czy amator?

-
- Tawerniana Wiewiórka
- Numer GG: 1087314
- Kontakt:
A moja przeczytała wszystkie książki Dana Browna :) Nie oddam, bo jest fajna, mogę z nią o seksie i o książkach rozmawiać ;) No i jeszcze ze mną w Magica gra jak jestem w domu :D
A żeby nie robić offtopa, to tak tylko wspomnę, że na przyszłe Święta będzie na bodajże SkyTV wyemitowany Wiedźmikołaj. Tak, już go kręcą ^^ Niestety będzie tylko wersja telewizyjna, nie kinowa. Więcej szczegółów brak (czyt. nie mam czasu googlać;))
A żeby nie robić offtopa, to tak tylko wspomnę, że na przyszłe Święta będzie na bodajże SkyTV wyemitowany Wiedźmikołaj. Tak, już go kręcą ^^ Niestety będzie tylko wersja telewizyjna, nie kinowa. Więcej szczegółów brak (czyt. nie mam czasu googlać;))
Sblam! | "Orły są duże i tupią"

-
- Marynarz
- Numer GG: 9458038
- Kontakt:
Szczęściara
, jak mój tata podsunął mojej mamie "Kod Leonarda da Vinci" to leży już prawie rok na jej stoliku nawet nie zaczęty...
O jednej premierze wcześniej wiedziałem, mianowicie o "Wolnych Ciutludziach", przynajmniej tak mi się obiło o uszy. A jeśli mają kręcić kolejne filmy w świecie Dysku, to tylko pozostaje mieć nadzieję, aby nie spaprali tego cudownego klimatu.

O jednej premierze wcześniej wiedziałem, mianowicie o "Wolnych Ciutludziach", przynajmniej tak mi się obiło o uszy. A jeśli mają kręcić kolejne filmy w świecie Dysku, to tylko pozostaje mieć nadzieję, aby nie spaprali tego cudownego klimatu.

Wszystko przemija w milczeniu, a milczenie spowija wszystko...

-
- Tawerniana Wiewiórka
- Kontakt:
Jakby ktoś chciał, może tutaj zagłosować w ankiecie, jacy aktorzy nadawaliby się do filmów na podstawie ksiażek Pratchetta :)
Tak się zaczęłam zastanawiać, kto mógłby zagrać Sama Vimesa i Vetinariego. Na Vimesa pasuje młody Clint Eastwood (na nim była ta postać wzorowana), ale on już jest za stary. Młody Harrison Ford też by pasował :-)~ No ale starość nie radość ;)
Ale za to Sean Penn (ostatnio go widziałam w The interpreter) jest i stary i przystojny nawet, więc może on? :)
Z Vetinarim mam większy problem, bo mi żaden aktor nie pasuje... :/
Tak się zaczęłam zastanawiać, kto mógłby zagrać Sama Vimesa i Vetinariego. Na Vimesa pasuje młody Clint Eastwood (na nim była ta postać wzorowana), ale on już jest za stary. Młody Harrison Ford też by pasował :-)~ No ale starość nie radość ;)
Ale za to Sean Penn (ostatnio go widziałam w The interpreter) jest i stary i przystojny nawet, więc może on? :)
Z Vetinarim mam większy problem, bo mi żaden aktor nie pasuje... :/

-
- Majtek
- Numer GG: 2708525

-
- Tawerniana Wiewiórka
- Kontakt:
Zdjęcia do Wiedźmikołaja zaczęły się 17 kwietnia.
Tutaj macie kilka fotek z planu, jest Susan
Z tego co wiem, głos Śmierci podkłada Ian Richardson, a David Jason będzie Albertem.
Dodatkowo Michelle Dockery będzie Susan, a Joss Ackland Ridcullym. No i Herbatkę zagra Marc Warren (jego akurat znalazłam kilka fotek: pierwsza, druga i trzecia;))
Info o reszcie aktorów jeszcze nie znalazłam. Jak coś znajdę, to dam znać ^^
Albo niech ktoś inny też się wysili i zacznie googlać ;P
Tutaj macie kilka fotek z planu, jest Susan
Z tego co wiem, głos Śmierci podkłada Ian Richardson, a David Jason będzie Albertem.
Dodatkowo Michelle Dockery będzie Susan, a Joss Ackland Ridcullym. No i Herbatkę zagra Marc Warren (jego akurat znalazłam kilka fotek: pierwsza, druga i trzecia;))
Info o reszcie aktorów jeszcze nie znalazłam. Jak coś znajdę, to dam znać ^^
Albo niech ktoś inny też się wysili i zacznie googlać ;P

-
- Majtek
- Kontakt:
moja obsada:
marchewa: b.fraser
nooby: s. buscemi (bezapelacyjnie)
angua: k.knightley
detrytus: ving rhames
cudo tyleczek: robin wilimas (buehehe)
dwukwiat: jackie chan rulleezzz
cohen:p.stewart
vetinari: "malfoy" isaacs
dziekan: john goodman:)
"gardlo sobie podzynam: m.palin i juz
marchewa: b.fraser
nooby: s. buscemi (bezapelacyjnie)
angua: k.knightley
detrytus: ving rhames
cudo tyleczek: robin wilimas (buehehe)
dwukwiat: jackie chan rulleezzz
cohen:p.stewart
vetinari: "malfoy" isaacs
dziekan: john goodman:)
"gardlo sobie podzynam: m.palin i juz
take a look to the sky just before You die, it's the last time he will

- Solarius Scorch
- Bosman
- Numer GG: 0
Mnie rodzice wcisneli "Kod Leonarda", to przeczytalem. Pozniej wcisneli mi z wypiekami na twarzy "Anioly i demony", ale juz nie przebrnalem za pierwszy rozdzial. Oczywiscie stwierdzili, ze ja to juz zadnej wartosciowej literatury nie czytam :/Falka pisze:Daj mamie do poczytania
Ja tak zrobiłam swojej i teraz mi kupuje ksiażki sama. Nie tylko Pratchetta, a także Pilipiuka (wieeelka fanka) ^^
A pomysl sfilmowania Swiata Dysku wprawia mnie w drzenie - troche z radosci, troche ze zgrozy

-
- Bosman
Mi się tam Brown nawet podoba 
A co do Prachetta (niech żyje przez wieki) to mam przeczytane: Kolor Magii, Blask Fantastyczny, Mort, Czarodzicielstwo, Równoumagicznienie, Trzy Wiedźmy, Straż! Straż!, Ruchome Obrazki, Zbrojni, Ciekawe czasy, Maskarada, Bogowie, honor i Ankh-Morpork oraz Zadziwiający Maurycy i jego uczone szczury. Oprócz tego jescze Kot (miało to jakis podtytul ale nie pamietam jaki
) bardziej poradnik niż powieść nie dziejący się w Świecie Dysku.
No a wszystkie ksiązki z ŚD macie tu:
http://pl.fantasy.wikia.com/wiki/%C5%9Awiat_Dysku

A co do Prachetta (niech żyje przez wieki) to mam przeczytane: Kolor Magii, Blask Fantastyczny, Mort, Czarodzicielstwo, Równoumagicznienie, Trzy Wiedźmy, Straż! Straż!, Ruchome Obrazki, Zbrojni, Ciekawe czasy, Maskarada, Bogowie, honor i Ankh-Morpork oraz Zadziwiający Maurycy i jego uczone szczury. Oprócz tego jescze Kot (miało to jakis podtytul ale nie pamietam jaki

No a wszystkie ksiązki z ŚD macie tu:

-
- Tawerniana Wiewiórka
- Kontakt:
Nie wszystkie:Server Revres pisze:No a wszystkie ksiązki z ŚD macie tu:
nie ma 'Książki kucharskiej Niani Ogg', 'Nauki Świata Dysku' (dwa tomy wyszły), 'Gdzie jest moja krowa' czy 'Sztuki Świata Dysku' (mimo że ta ostatnia ukazała sie po polsku).
Wiem, że to tylko 'zalążęk artykułu', ale lubię się czepiać i mam prawie wszystkie książki Pratchetta (w tym te wymienione w tym poście;))

- BAZYL
- Zły Tawerniak
- Numer GG: 3135921
- Kontakt:

-
- Pomywacz

-
- Bosman
Wiem że nie wszystkie (bo i naukę to sam mam w domuFalka pisze:Nie wszystkie:Server Revres pisze:No a wszystkie ksiązki z ŚD macie tu:
nie ma 'Książki kucharskiej Niani Ogg', 'Nauki Świata Dysku' (dwa tomy wyszły), 'Gdzie jest moja krowa' czy 'Sztuki Świata Dysku' (mimo że ta ostatnia ukazała sie po polsku).
Wiem, że to tylko 'zalążęk artykułu', ale lubię się czepiać i mam prawie wszystkie książki Pratchetta (w tym te wymienione w tym poście;))

Ostatnio zmieniony czwartek, 17 sierpnia 2006, 18:18 przez Phoven, łącznie zmieniany 1 raz.

-
- Pomywacz