Edycja ?
-
- Marynarz
- Kontakt:
Edycja ?
mam pytanie -> czemu w niektórych (a może wszystkich) kawałkach fora nie można edytować swoich postów ? np mam tak w KGFie i dziwi mnie to bo chciałem wstawić troche interpunkcji do posta wysłanego a tu Z-O-N-K mi sie zrobił - brak odpowiedniego przycisku
"gdy na szlaku spotkasz rowerzystę, pomachaj mu on też jest człowiekiem."
podpisano: rowerzysta
- BAZYL
- Zły Tawerniak
- Numer GG: 3135921
- Kontakt:
-
- Marynarz
- Kontakt:
jak tak to ja chcę używać "bajerku" o nazwie "EDYCJA" :!::!:
a i nie wiem czy wiesz ale chyba wszystkich literówek nie wyłapie się nawet w podglądzie tak więc uważam iż edycja jest jedną z bardziej przydatnych opcji na forum.
a i muszę ci powiedzieć że "podglądu" nie używa chyba nikt bo jest to normalnie niepotrzebne, bo... po co ?
a i nie wiem czy wiesz ale chyba wszystkich literówek nie wyłapie się nawet w podglądzie tak więc uważam iż edycja jest jedną z bardziej przydatnych opcji na forum.
a i muszę ci powiedzieć że "podglądu" nie używa chyba nikt bo jest to normalnie niepotrzebne, bo... po co ?
-
- Arcymod Tawerniany
Ja używam podglądu - bo jest fajny ( i bo mogę sprawdzić czy mi znacznik koloru zadziałał ). A uniemożliwienie edycji ma też swoje zalety: nie będzie można robić przekrętów w dyskusjach ("usuwanie dowodów" własnych pomyłek i\lub przewinień ) i sprawia, że ludzie przed wysłaniem postu będą musieli przynajmniej raz (a najlepiej co najmniej dwa razy ) go przemyśleć, sprawdzić itp.
-
- Marynarz
- Kontakt:
dobrze ale są miejsca jak KGF->DMG i tutaj może się zdarzyć że ktoś poda przedmiot np. broń ze statystykami ale wywiąże się dyskusja na ten temat że broń jak na tą cene jest za mocna/słaba i twórca chce ją poprawić aby nie było błędów a tu co ? brak możliwości edycji więc umieści ją w nowym poście ale jak ktoś nowy wejdzie to będzie czytał tylko pomysły a więc włącznie z tym błędnym ale nie przeczyta pewnie rozmów o /tyłku marynie/ więc nie dowie się że pomysł jest zły. tak więc proponuję możliwość edycji chociaż w tematach w których podaje się przykłądy jak np. DMG czy też w dziale Rekrutacja. bo tam MG chyba nie będzie dodawał na końcu tematu postów (po rozmowach ogólnych o sesji) o jakiś ważnych sprawach tylko chciałby aby pierwszy post był takim postem organizacyjnym.
także NIECH ŻYJE BRAK EDYCJI
także NIECH ŻYJE BRAK EDYCJI
- BAZYL
- Zły Tawerniak
- Kontakt:
No przecież jest możliwośc edycji... Zobacz jak Ci pieknie zedytowałem posta
Jeżeli ktoś będzie potrzebował coś zmienić - w przykładach takich jak mówisz, to zgłosi sie do Moderatora, ew. Admina i wszystko będzie jak trzeba...
A przynajmniej nie bedzie postów w któych są od poczatku do końca są same kropki... (pozdrawiam autora) ...bo ktoś nie doczytał i sie pomylił, a potem sobie edytował...
Jeżeli ktoś będzie potrzebował coś zmienić - w przykładach takich jak mówisz, to zgłosi sie do Moderatora, ew. Admina i wszystko będzie jak trzeba...
A przynajmniej nie bedzie postów w któych są od poczatku do końca są same kropki... (pozdrawiam autora) ...bo ktoś nie doczytał i sie pomylił, a potem sobie edytował...
-
- Marynarz
- Kontakt:
Ej bez głupiego edytowania proszę ty ty ty ZLY humanoidzie ty
a teraz tak
otóż to że jakiś <cenzura> człowiek jest trochę <cenzura> to nie znaczy że inni też są tacy i trzeba karać wszystkich za pojedyńczy wybryk jednego <cenzura>
a i od czego są moderatorzy ? chyba ich zadaniem jest wyłapywać takich ludzi i takie posty i wysyłać je do kraniny wiecznych postów (znaczy wywalić do kosza i zapomnieć o nich)
a teraz tak
otóż to że jakiś <cenzura> człowiek jest trochę <cenzura> to nie znaczy że inni też są tacy i trzeba karać wszystkich za pojedyńczy wybryk jednego <cenzura>
a i od czego są moderatorzy ? chyba ich zadaniem jest wyłapywać takich ludzi i takie posty i wysyłać je do kraniny wiecznych postów (znaczy wywalić do kosza i zapomnieć o nich)
- BAZYL
- Zły Tawerniak
- Kontakt:
Ole owy dźentelmen niczego takiego nie zrobił za co nalezałoby go karać - niedoczytał - cóz zdarza sie - problem pojawia sie taki, ze jesli już zdążył coś edytować to nie ma jak tego odzyskac, bo załadowanie kopii forum mija sie z celem...
Możliwość edycji jest, chociaz nie bezposrednia. I na razie tak zostanie. To przynajmniej wymusi uwagę podczas czytania i pisania na forum...
Możliwość edycji jest, chociaz nie bezposrednia. I na razie tak zostanie. To przynajmniej wymusi uwagę podczas czytania i pisania na forum...
-
- Marynarz
- Kontakt:
a po co to przywracać ? nie łatwiej było by albo pozostawić kropki i na końcu dać dopisek admina/modera "tu była treść posta usunięta przez użytkownika ... co było bardzo BE z jego strony"
albo usunąć tą rozmowę całą skoro nie pozostał post - twórca tematu
albo usunąć tą rozmowę całą skoro nie pozostał post - twórca tematu
- BAZYL
- Zły Tawerniak
- Kontakt:
-
- Majtek
- Kontakt:
- BAZYL
- Zły Tawerniak
- Kontakt:
- BAZYL
- Zły Tawerniak
- Kontakt:
Piszę to niejako w odpowiedzi na bunt załogi.
Tylko - wybaczcie - co to za bunt gdy buntuje sie dwuch marynarzy, majtek i pomywacz...
Wolne żarty!
Ale jeżeli ktoś ma jakiś konkretny argument na poparcie prośby o przywrócenie edycji to z chęcią sie z nim zapoznam - ale nie zakąłdajcie nowych tematów - zwłaszcza dublujących ten!
Tylko - wybaczcie - co to za bunt gdy buntuje sie dwuch marynarzy, majtek i pomywacz...
Wolne żarty!
Ale jeżeli ktoś ma jakiś konkretny argument na poparcie prośby o przywrócenie edycji to z chęcią sie z nim zapoznam - ale nie zakąłdajcie nowych tematów - zwłaszcza dublujących ten!
Pierwszy Admirał Niezwyciężonej Floty Rybackiej Najjaśniejszego Pana, Postrach Mórz i Oceanów, Wody Stojącej i Płynącej...