Dlaczego nie mogę dołączyć avatara?

Pytania, sugestie i propozycje zmian na forum.
Awatar użytkownika
Zirael
Majtek
Majtek
Posty: 116
Rejestracja: środa, 28 grudnia 2005, 18:38

Dlaczego nie mogę dołączyć avatara?

Post autor: Zirael » piątek, 20 stycznia 2006, 09:37

Chciałabym się dowiedzieć, dlaczego nie mogę dołączyć avatara do mojego profilu.
Jakiś błąd na dysku, czy jak??
http://s10.bitefight.pl/c.php?uid=22423
http://www.zirael.fora.pl
A BAZYLe wcale nie są złe :wink:
[Tylko bardzo złe - dop. BAZYL]

Awatar użytkownika
Falka
Tawerniana Wiewiórka
Tawerniana Wiewiórka
Posty: 2008
Rejestracja: poniedziałek, 23 sierpnia 2004, 15:54
Numer GG: 1087314
Lokalizacja: dziupla ^^
Kontakt:

Post autor: Falka » piątek, 20 stycznia 2006, 12:33

Może jest za duży?

Sprawdź, czy aby na pewno jego rozmiary nie przekraczają 100x80 pikseli i 34kB.
Ostatnio zmieniony piątek, 20 stycznia 2006, 17:13 przez Falka, łącznie zmieniany 1 raz.
Sblam! | "Orły są duże i tupią"

Awatar użytkownika
Epyon
Tawerniak
Tawerniak
Posty: 2122
Rejestracja: poniedziałek, 3 października 2005, 13:57
Numer GG: 5438992
Lokalizacja: Mroczna Wieża
Kontakt:

Post autor: Epyon » piątek, 20 stycznia 2006, 15:23

Tylko to musi być 100x80, a nie 80x100 - drobna różnica, a wczoraj miałem przez nią kłopot
Obrazek

Awatar użytkownika
Rodic
Mat
Mat
Posty: 452
Rejestracja: piątek, 23 grudnia 2005, 18:08
Lokalizacja: Żywiec
Kontakt:

Post autor: Rodic » piątek, 17 lutego 2006, 23:30

Witam.

Ja mam to samo też nie mogę dołączyć obrazka do profilu. Wszystko jest ok. wysokość, szerokość i rozmiar. Nie wiem co to może byś a może wy wiecie?

_____________________________________________________________

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Thorgrim
Majtek
Majtek
Posty: 75
Rejestracja: czwartek, 9 lutego 2006, 20:10
Numer GG: 1099483
Lokalizacja: Szczecin

Post autor: Thorgrim » piątek, 17 lutego 2006, 23:42

Rodic pisze:Witam.

Ja mam to samo też nie mogę dołączyć obrazka do profilu. Wszystko jest ok. wysokość, szerokość i rozmiar. Nie wiem co to może byś a może wy wiecie?

_____________________________________________________________

Pozdrawiam.
a jakie ma rozszerzenie twój obrazek ?

Awatar użytkownika
Rodic
Mat
Mat
Posty: 452
Rejestracja: piątek, 23 grudnia 2005, 18:08
Lokalizacja: Żywiec
Kontakt:

Post autor: Rodic » sobota, 18 lutego 2006, 17:06

Szerokość 100 a swysokość 80 i mają 24,4 kb pojemności, więc co się nie zgadza? Format chyba jest w pożądku więc nie wiem... A ty wiesz o co chodzi?

______________________________________________________________________

Pozdrawiam i proszę o odpowiedź...

Awatar użytkownika
Tori
Bosman
Bosman
Posty: 1759
Rejestracja: piątek, 17 lutego 2006, 16:05
Numer GG: 7524209
Lokalizacja: Gliwice

Post autor: Tori » piątek, 17 marca 2006, 18:58

Jak ktoś robi w paintcie, to niech to białe tło też zmniejszy, to też sie liczy jako obrazek :P
Od dziś płacę Eurogąbkami.

Awatar użytkownika
ZauraK
Majtek
Majtek
Posty: 105
Rejestracja: sobota, 11 marca 2006, 22:07
Numer GG: 0
Lokalizacja: Świat Wynurzony

Post autor: ZauraK » wtorek, 2 maja 2006, 20:58

A ja nie mogę dodać avatara z linku.
Avatar: 80x80x24bpp około 3kB
link: http://www.avatarsland.com/avatars/game ... es0049.jpg

Wypisuje mi że wskazany plik nie zawiera danych.
:?

Awatar użytkownika
Falka
Tawerniana Wiewiórka
Tawerniana Wiewiórka
Posty: 2008
Rejestracja: poniedziałek, 23 sierpnia 2004, 15:54
Numer GG: 1087314
Lokalizacja: dziupla ^^
Kontakt:

Post autor: Falka » wtorek, 2 maja 2006, 21:14

To pewnie dlatego, że jak się kilknie na tego linka, to wyskakuje ERROR 403 FORBIDDEN. Podeślij mi na maila awatarka (falka @ tawerna.rpg.pl), to Ci go wstawię.
Sblam! | "Orły są duże i tupią"

Awatar użytkownika
ZauraK
Majtek
Majtek
Posty: 105
Rejestracja: sobota, 11 marca 2006, 22:07
Numer GG: 0
Lokalizacja: Świat Wynurzony

Post autor: ZauraK » środa, 3 maja 2006, 09:22

Już wstawiłem z bezpośrednio mojego PieCa.
Tiaaaa... Firefox otwiera linka, ale IE juz nie potrafi. Nawet nie przyszło mi to do głowy że coś może być nie tak

Awatar użytkownika
Falka
Tawerniana Wiewiórka
Tawerniana Wiewiórka
Posty: 2008
Rejestracja: poniedziałek, 23 sierpnia 2004, 15:54
Numer GG: 1087314
Lokalizacja: dziupla ^^
Kontakt:

Post autor: Falka » środa, 3 maja 2006, 10:50

Pod Operą ten link też nie działa, ale szczerzę wątpię aby to miało coś wspólnego z przeglądarką.
Anyway, dobrze, że działa :)
Sblam! | "Orły są duże i tupią"

ktoś kogo znacie...
Szczur Lądowy
Posty: 7
Rejestracja: sobota, 29 kwietnia 2006, 17:44

Post autor: ktoś kogo znacie... » piątek, 19 maja 2006, 22:01

Ja jak chciałam dać awika z mojego dysku to nie chciało wejść ...
A z neta chyba wchodziło, tak wchodziło, na poprzednie konto, do którego zapomniałam hasła i tego jakiego maila podałam ^^

Awatar użytkownika
Falka
Tawerniana Wiewiórka
Tawerniana Wiewiórka
Posty: 2008
Rejestracja: poniedziałek, 23 sierpnia 2004, 15:54
Numer GG: 1087314
Lokalizacja: dziupla ^^
Kontakt:

Post autor: Falka » sobota, 20 maja 2006, 00:03

Może był za duży...?

Wyślij mi go na maila (falka at tawerna.rpg.pl) to Ci go wrzucę do profilu :)
Sblam! | "Orły są duże i tupią"

Awatar użytkownika
Jassmina
Pomywacz
Pomywacz
Posty: 51
Rejestracja: niedziela, 4 czerwca 2006, 22:04
Lokalizacja: Dolny Śląsk
Kontakt:

Post autor: Jassmina » niedziela, 4 czerwca 2006, 22:50

Witam all
macie jeakieś fajne strony z awatarkami :?: Jakieś niebanalne i ciekawe :?:
każdy dzień to nowe wyzwanie i nowa przygoda

Piwowar
Szczur Lądowy
Posty: 10
Rejestracja: niedziela, 15 kwietnia 2007, 15:33
Lokalizacja: Z Radomia(ka)

Post autor: Piwowar » niedziela, 15 kwietnia 2007, 15:56

DEBUG MODE

Line : 251
File : usercp_avatar.php

Jak chce wstawić Avatara z internetu to wysakuje to, lub że pod podanym adresem nie ma pliku. Czasami też że jest zły foramt pliu (bo musi być np. jpg) ale jest jpg ! A jak chce wstawić z kompa to wysakuje że musi być większy niż 0 kb, ale jest większy. Nie wiem o co chodzi ! Pomocy !
Jesteś kromką. Kromką chleba. Teraz cię posmaruje. O tak. a teraz położę pomidorka, sałatę i szyneczkę. Zrozumiałeś ? Nie ?...


I dobrze.

Awatar użytkownika
borg
SuperTechTawerniak
SuperTechTawerniak
Posty: 347
Rejestracja: czwartek, 12 sierpnia 2004, 01:32
Numer GG: 115125
Lokalizacja: Rawicz/Wrocław
Kontakt:

Post autor: borg » niedziela, 15 kwietnia 2007, 17:04

Może masz plik uszkodzony?
Może JPEG jest zamiast w standardowym RPG zapisany do druku w kolorach CMYK?

Proponuje wczytac go jakimś programem i zapisac raz jeszcze z zaznaczeniem, że specjalnie do sieci WWW (wiele programów ma taką opcje) - to może pomóc.

Awatar użytkownika
Deep
Chorąży
Chorąży
Posty: 3713
Rejestracja: niedziela, 10 września 2006, 10:31
Lokalizacja: Wro

Post autor: Deep » niedziela, 15 kwietnia 2007, 18:20

A jak chce wstawić z kompa to wysakuje że musi być większy niż 0 kb
Ja tak mam jak av jest za duży.
Sprawdź ile ma. Musi mieć max 100x100 i 29kB. Najlepiej z kompa wrzucaj. Mi też z internetu nie zawsze wskakuje.
.

Zablokowany