Serwer nieporanny? :P

Pytania, sugestie i propozycje zmian na forum.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Kamdin
Szczur Lądowy
Posty: 18
Rejestracja: piątek, 4 maja 2007, 13:18

Serwer nieporanny? :P

Post autor: Kamdin » niedziela, 6 maja 2007, 17:40

Chodzi mi o to, czy serwer jest włączany tylko na jakiś okres czasu? Ponieważ rano (ok godziny 10-11) FF2 nie odnajduje serwera, a w godzinach popołudniowych (czyli od 15 czy 16) wchodzę tu bez problemu...
Byłem, jestem i będę krasnoludem, a co!

A poza tym: tu ti tu rum tu tu :D

Awatar użytkownika
Ravandil
Tawerniany Leśny Duch
Tawerniany Leśny Duch
Posty: 2555
Rejestracja: poniedziałek, 13 listopada 2006, 20:14
Numer GG: 1034954
Lokalizacja: Las Laurelorn/Dąbrowa Górnicza/Warszawa

Re: Serwer nieporanny? :P

Post autor: Ravandil » niedziela, 6 maja 2007, 17:45

Kamdin pisze:Chodzi mi o to, czy serwer jest włączany tylko na jakiś okres czasu? Ponieważ rano (ok godziny 10-11) FF2 nie odnajduje serwera, a w godzinach popołudniowych (czyli od 15 czy 16) wchodzę tu bez problemu...
Dziwne pytanie... Czasem zdarzają się problemy z wchodzeniem na stronę, ale ostatni taki przypadek miałem chyba w styczniu. W każdym razie, o której bym ostatnio nie wchodził, to wszystko działa normalnie. Czyli jak żyleta :)
Nordycka Zielona Lewica


Obrazek
http://www.lastfm.pl/user/Ravandil/

Obrazek

Awatar użytkownika
Koval
Marynarz
Marynarz
Posty: 310
Rejestracja: wtorek, 1 maja 2007, 23:17
Lokalizacja: Kraków

Post autor: Koval » niedziela, 6 maja 2007, 17:47

Wchodzę tuco prawda dopiero od niedawna, ale przeprowadzałem pewne testy, czyli logowałem się po północy, nad ranem, w południe i po parenaście razy między 14, a 23 i jak wyżej: wszystko działa :D
"Ogrom szaleństwa jest najlepszym zmysłem."

Awatar użytkownika
Kamdin
Szczur Lądowy
Posty: 18
Rejestracja: piątek, 4 maja 2007, 13:18

Post autor: Kamdin » niedziela, 6 maja 2007, 17:49

Czyli co? Dotykają mnie nieistniejące problemy? :P
Byłem, jestem i będę krasnoludem, a co!

A poza tym: tu ti tu rum tu tu :D

Awatar użytkownika
Szelmon
Buńczuczny Tawerniak
Buńczuczny Tawerniak
Posty: 1441
Rejestracja: wtorek, 20 grudnia 2005, 20:04
Lokalizacja: Baile Atha Cliath
Kontakt:

Post autor: Szelmon » niedziela, 6 maja 2007, 18:10

Dotyka Cie problem istniejacy. Twoj problem. ;)
Moje demony nie odchodza, zasypiaja, ale zawsze sa obecne. Ktos potrafi nucic dla nich ciche kolysanki, ja sam potrafie tylko ryczec im wprost do ucha piesni wojenne. Ten ktos, spiewajac, jednoczesnie kladzie delikatnie palec na moich ustach.

Awatar użytkownika
Heimdall
Bosman
Bosman
Posty: 1898
Rejestracja: wtorek, 3 października 2006, 20:11
Lokalizacja: Asgard

Post autor: Heimdall » niedziela, 6 maja 2007, 18:17

Hm, ja ostatnio siedzę na forum prawie cały dzień i żadnych problemów nie mam. Może po prostu forum nie chce z Tobą współpracować. ALbo dosięgnęła CIę klątwa BAZYLa. Dosięga ona jednego na milion użytkowników, a objawy to właśnie niemożność wejścia na forum przez 2k4 godzin :wink: .
...

Awatar użytkownika
Ardel
Kok
Kok
Posty: 1015
Rejestracja: sobota, 13 stycznia 2007, 21:32
Numer GG: 8570942
Lokalizacja: Shadar Logoth

Post autor: Ardel » niedziela, 6 maja 2007, 18:28

Ja tego problemu również nie posiadam, a cały dzień tu siedzę prawie

Awatar użytkownika
Falka
Tawerniana Wiewiórka
Tawerniana Wiewiórka
Posty: 2008
Rejestracja: poniedziałek, 23 sierpnia 2004, 15:54
Numer GG: 1087314
Lokalizacja: dziupla ^^
Kontakt:

Post autor: Falka » niedziela, 6 maja 2007, 18:54

Ostatni raz mieliśmy problemy z serwerem w okolicach lutego, od tamtej pory wszystko działa jak trzeba. Jaki *dokładnie* komunikat wyświetla Fx i czy to samo pojawia się w innych przeglądarkach?
Sblam! | "Orły są duże i tupią"

Awatar użytkownika
Elfin
Mat
Mat
Posty: 526
Rejestracja: wtorek, 10 kwietnia 2007, 17:37
Numer GG: 9599112

Post autor: Elfin » niedziela, 6 maja 2007, 18:57

Jak wszyscy pisza to ja tez :D.... Ja tego problemu nie mam... A jezeli masz w neostradzie to sie nie dziwie... Albo (jezeli masz do sieci podlaczony wiecej niz jeden komp) to mozesz miec siec przeciazona.... TYsiaC problemow...

Awatar użytkownika
Kamdin
Szczur Lądowy
Posty: 18
Rejestracja: piątek, 4 maja 2007, 13:18

Post autor: Kamdin » niedziela, 6 maja 2007, 19:04

Falka pisze:Jaki *dokładnie* komunikat wyświetla Fx i czy to samo pojawia się w innych przeglądarkach?
Co do komunikatu, to jutro zamieszczę, a sprawdzałem zarówno na FF2, IE (ygh!) oraz Netscapie...
Elfin pisze:JA jezeli masz w neostradzie to sie nie dziwie... Albo (jezeli masz do sieci podlaczony wiecej niz jeden komp) to mozesz miec siec przeciazona....
Neostrady nie posiadam, ale.. rzeczywiście mam dwa kompy w sieci... chociaż nie sądze aby to było to ;-)

Będę dalej kombinował! Takie coś nie powstrzyma mnie przez niezaglądaniem tutaj! :P
Byłem, jestem i będę krasnoludem, a co!

A poza tym: tu ti tu rum tu tu :D

Awatar użytkownika
Deep
Chorąży
Chorąży
Posty: 3713
Rejestracja: niedziela, 10 września 2006, 10:31
Lokalizacja: Wro

Post autor: Deep » niedziela, 6 maja 2007, 19:07

Ja mam kompa z średniowiecza, dwa podpięte do sieci i nawet na IE mi rano działa.
.

Awatar użytkownika
BAZYL
Zły Tawerniak
Zły Tawerniak
Posty: 4794
Rejestracja: czwartek, 12 sierpnia 2004, 09:51
Numer GG: 3135921
Skype: bazyl23
Lokalizacja: Gorzów Wlkp./Wrocław
Kontakt:

Post autor: BAZYL » niedziela, 6 maja 2007, 20:50

Problem miał na pewno charakter zewnętrzny, czyli nie jest zalezny od serwera.
Pierwszy Admirał Niezwyciężonej Floty Rybackiej Najjaśniejszego Pana, Postrach Mórz i Oceanów, Wody Stojącej i Płynącej...

Awatar użytkownika
Kamdin
Szczur Lądowy
Posty: 18
Rejestracja: piątek, 4 maja 2007, 13:18

Post autor: Kamdin » poniedziałek, 7 maja 2007, 09:46

Okazało się, że wina leży po mojej stronie.... teraz wszystko jest git ;-)


Sprawa rozwiązana, temat raczej do zamknięcia :)
Byłem, jestem i będę krasnoludem, a co!

A poza tym: tu ti tu rum tu tu :D

Zablokowany