Dziwny problem

Pytania, sugestie i propozycje zmian na forum.
Zablokowany
Awatar użytkownika
wiki-yu
Marynarz
Marynarz
Posty: 200
Rejestracja: sobota, 14 sierpnia 2004, 14:29
Lokalizacja: Łódzki Widzew SPN
Kontakt:

Debug mode

Post autor: wiki-yu » niedziela, 21 listopada 2004, 21:18

taak pojawia sie przy wysyłaniu postów błąd "
Błąd Ogólny

Ran into problems sending Mail. Response: 504 Invalid Username or Password

DEBUG MODE

Line : 131
File : F:\Inetpub\vhosts\1k20.net\tawerna\forum\includes\smtp.php
"gdy na szlaku spotkasz rowerzystę, pomachaj mu on też jest człowiekiem."
podpisano: rowerzysta

Awatar użytkownika
MAd Phantom
Arcymod Tawerniany
Arcymod Tawerniany
Posty: 1279
Rejestracja: poniedziałek, 16 sierpnia 2004, 17:13

Post autor: MAd Phantom » sobota, 4 grudnia 2004, 20:20


Przy próbie wejścia do tematów z ankietami pjawia się błąd:
błąd pisze:

Could not obtain vote data for this topic

DEBUG MODE

SQL Error : 1030 Got error 28 from table handler

SELECT vd.vote_id, vd.vote_text, vd.vote_start, vd.vote_length, vr.vote_option_id, vr.vote_option_text, vr.vote_result FROM phpbb_vote_desc vd, phpbb_vote_results vr WHERE vd.topic_id = 185 AND vr.vote_id = vd.vote_id ORDER BY vr.vote_option_id ASC

Line : 687
File : F:\Inetpub\vhosts\1k20.net\tawerna\forum\viewtopic.php


Haer'dalis
Marynarz
Marynarz
Posty: 361
Rejestracja: poniedziałek, 18 października 2004, 11:58

Post autor: Haer'dalis » wtorek, 7 grudnia 2004, 15:27

Robak powrócił - znowu nie da się wejść do tematów z ankietami.

Could not obtain vote data for this topic

DEBUG MODE

SQL Error : 1 Can't create/write to file 'C:\WINDOWS\TEMP\#sql_668_0.MYI' (Errcode: 2)

SELECT vd.vote_id, vd.vote_text, vd.vote_start, vd.vote_length, vr.vote_option_id, vr.vote_option_text, vr.vote_result FROM phpbb_vote_desc vd, phpbb_vote_results vr WHERE vd.topic_id = 185 AND vr.vote_id = vd.vote_id ORDER BY vr.vote_option_id ASC

Line : 687
File : F:\Inetpub\vhosts\1k20.net\tawerna\forum\viewtopic.php

Awatar użytkownika
MAd Phantom
Arcymod Tawerniany
Arcymod Tawerniany
Posty: 1279
Rejestracja: poniedziałek, 16 sierpnia 2004, 17:13

Post autor: MAd Phantom » wtorek, 7 grudnia 2004, 17:06


To chyba coś "większego" bo na forum 1k20.net (a 1k20 z Tawerną jest cokolwiek troszkę powiązane :wink: ) też jest identyczny błąd (epidemia jakaś?). Osobiście podejżewam serwer (ale odkrywcze) :wink:

Awatar użytkownika
Asthner
Tawerniany Bard
Tawerniany Bard
Posty: 544
Rejestracja: piątek, 13 sierpnia 2004, 22:06
Numer GG: 4825300
Lokalizacja: Łódź

Post autor: Asthner » wtorek, 7 grudnia 2004, 19:19

Niech ktoś doda na górę ankietę "Czy przeszkdadzają Ci błędy forum."
;P
A co do błędu- wyszukiwanie postów też się chrzani. Kolejny powód, żeby sądzić, że jakaś ogólniejsza funkcja poszła...
Peace was a lie, there was only passion. It gave me power, too much power to comprehend. Thus no victory was possible - only void remained. Yet my chains are broken and through the Force I'm free.
There is something to be learnt about irony here.

Awatar użytkownika
Khazar
Mat
Mat
Posty: 574
Rejestracja: niedziela, 12 września 2004, 18:03
Kontakt:

Post autor: Khazar » wtorek, 7 grudnia 2004, 22:51

Nowa aktywność robaka: dział "Offtopic", tematy: "Undergorund" i "Konkurs na avika". Nie da się wejść i tyle.
Obrazek

Awatar użytkownika
MAd Phantom
Arcymod Tawerniany
Arcymod Tawerniany
Posty: 1279
Rejestracja: poniedziałek, 16 sierpnia 2004, 17:13

Post autor: MAd Phantom » wtorek, 7 grudnia 2004, 23:10


Eeee... jak to "nowa"? Już od dłuższego czasu (i po raz któryś z koleii) nie można wejść do żadnego temetu zawierającego ankietę (czyli także do tych powyrzszych) zarówno na Forum TRPG jaki Forum 1k20.net - zapewne dotyczy to też pozostałych for na serwerze 1k20, ale nie sprawdzałem.

Awatar użytkownika
borg
SuperTechTawerniak
SuperTechTawerniak
Posty: 347
Rejestracja: czwartek, 12 sierpnia 2004, 01:32
Numer GG: 115125
Lokalizacja: Rawicz/Wrocław
Kontakt:

Post autor: borg » środa, 8 grudnia 2004, 10:11

Błąd jak nic...

Nie dotyczy on na szczęście Forum, ale konfiguracji serwera.
Powiadomie odpowiednich ludzi. Zobaczymy - może naprawią.

Runiq
Bombardier
Bombardier
Posty: 765
Rejestracja: sobota, 18 września 2004, 12:59
Lokalizacja: Piekło skute lodem

Post autor: Runiq » piątek, 10 grudnia 2004, 23:27

Wkurza mnie ten błąd. I to tak wkurza, że zmieniłem jego nazwę:

DEBUG MODE --> FU***NG MODE

Awatar użytkownika
MAd Phantom
Arcymod Tawerniany
Arcymod Tawerniany
Posty: 1279
Rejestracja: poniedziałek, 16 sierpnia 2004, 17:13

Post autor: MAd Phantom » piątek, 10 grudnia 2004, 23:37


Zmieniłeś? Wow, to Ty niezły haker musisz być :wink:
Ale rzeczywiście robi się to irytujące, odpowiednie osoby na pewno już od kilku dni wiedzą o problemie ( wszak główne forum 1k20.net też ma ten problem, a pozatym zostali powiadomieni), a więc usterka musi być całkiem poważna (lub wredna). Są już może jakieś oficjalne odpowiedzi co się stało\dzieje (niewiem jak innych, ale mnie pochłania tak zwany początek-drogi-w-dół (vel ciekawość))?

Runiq
Bombardier
Bombardier
Posty: 765
Rejestracja: sobota, 18 września 2004, 12:59
Lokalizacja: Piekło skute lodem

Post autor: Runiq » piątek, 10 grudnia 2004, 23:57

E tam! Nie znowu taki wielki haker! Wystarczy rozpocząć konwersację z Windowsem, walnąć z dyni kod binarny i przypiec płytę g(ł)ówną. Nastepnie wklepać wybrane słowa w DOS-a i voila! :)

FU***NG MODE, Rafał Edamski, Edwin Mydło, Wyczesany w kosmos pająk Protazy i piesek Chusek are Trade Mark of Runiq's Studios. Qinur is Trade Mark of Qinur.

Awatar użytkownika
Vircung
Marynarz
Marynarz
Posty: 214
Rejestracja: poniedziałek, 25 października 2004, 13:22
Lokalizacja: ...z nienacka...
Kontakt:

Post autor: Vircung » sobota, 11 grudnia 2004, 05:58

Czy są jakieś informacjie na temat daty usunięcia tego BUGA z forum\servera ?? Niektórzy pewnie już dostają białej gorączki przez tego BUGA. FUC***NG BUG
Czyń Zło

Na potęgę Moherowego Beretu !!

http://www.i-rpg.net

Awatar użytkownika
BAZYL
Zły Tawerniak
Zły Tawerniak
Posty: 4794
Rejestracja: czwartek, 12 sierpnia 2004, 09:51
Numer GG: 3135921
Skype: bazyl23
Lokalizacja: Gorzów Wlkp./Wrocław
Kontakt:

Post autor: BAZYL » piątek, 17 grudnia 2004, 00:33

Juz wszystko działa...
Pierwszy Admirał Niezwyciężonej Floty Rybackiej Najjaśniejszego Pana, Postrach Mórz i Oceanów, Wody Stojącej i Płynącej...

Bachus
Szczur Lądowy
Posty: 1
Rejestracja: czwartek, 12 sierpnia 2004, 16:46
Lokalizacja: Z groty króla gór
Kontakt:

Post autor: Bachus » sobota, 18 grudnia 2004, 23:14

Umm... to ja przeproszę z ramienia 1k20...

A winny jest M$. Believe it or not. Update .NET zaowocował zepsuciem w zaden sposob nie powiazanego z nim SQL :-) Nie pytajcie jak :-) Po doczekaniu się kolejnej poprawki autorstwa pana G. problem zniknął. Problem istnial tyle czasu, bo hmm... nie zauwazylismy go. Bo jest to tak malo prawdopoodbne, ze dalej nie rozumiem jak się to M$ udało :-) A potem wszyscy admini wyjechali :P

W przyszłości się nie powtórzy, really :-)

dsadfga_atadf_a
Mat
Mat
Posty: 545
Rejestracja: piątek, 20 sierpnia 2004, 14:26
Lokalizacja: zz...zzz... Zasnąłem (:
Kontakt:

problem blizej nie okreslony

Post autor: dsadfga_atadf_a » poniedziałek, 11 lipca 2005, 20:37

ej.. wysakuje mi jakies bledy z php /: nie widze nowych postow i wogole.. co to ma znaczyc?

Awatar użytkownika
MAd Phantom
Arcymod Tawerniany
Arcymod Tawerniany
Posty: 1279
Rejestracja: poniedziałek, 16 sierpnia 2004, 17:13

Post autor: MAd Phantom » poniedziałek, 11 lipca 2005, 20:39


Przekopiuj je tu bo z tego co napisałeś to Ci nikt nic nie wywróży ;p ( Spróbujmy: Może masz coś z przeglądarką,a moze z ciasteczkami, albo z kompem... wszystko jest możliwe... może masz wirusa nawet ;p)

Awatar użytkownika
laRy
Kok
Kok
Posty: 1133
Rejestracja: niedziela, 26 grudnia 2004, 15:02
Numer GG: 7323746
Lokalizacja: lüneburg (niemcy)
Kontakt:

Post autor: laRy » poniedziałek, 11 lipca 2005, 20:41

rzucilem klatwe na twojego kompa :P teraz sie bedzie rozwalal tak czesto jak komp runiq-a :) albo i czesciej!

a tak naprawde to najlepiej zainstaluj firefox-a :) a jak masz to zrob aktualizacje.
TOD, KRIEG, KEKSE!

Zablokowany